Dana 23. prosinca 2021.  u našoj školi održano je predavanje Što (ni)je sociologija? naše bivše učenice, a sada studentice sociologije, Adele Antolić.
Interaktivno predavanje bilo je namijenjeno maturantima koji razmišljaju o karijeri u polju društvenih znanosti kako bi ih osnažilo u njihovom odabiru budućeg studija.  Maturanti su dobili niz korisnih i praktičnih informacija, svatko je dobio svoj primjerak vodiča kroz studij sociologije, a oni najaktivniji dobili su svoju biljku – boom tj. malu ,,bombu” dobrih namjera namijenjenu ,,bombardiranju” nedostupnih zapuštenih površina na kojima mogu rasti.  Odsad u našoj školskoj knjižnici možete posuditi i časopis Kluba studenata sociologije Diskrepancija koji objavljuje radove iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Maturantice koje su sudjelovale na predavanju istaknule su korisnost ovakvog tipa predavanja i to da će im dobivene informacije sigurno olakšati donošenje velike odluke koja je pred njima. Predavanje je dio Programa SocioŠkola koji su osmislili studenti sociologije uz stručnu pomoć Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za sociologiju te Hrvatskog sociološkog društva. Provedbom ovog Programa na simboličan način povezuju se dvije razine obrazovnog sustava.
S nestrpljenjem očekujemo i drugu fazu projekta koja će se provesti u drugom polugodištu, a bit će namijenjena učenicima trećih razreda. U organizaciji događaja pomogla je profesorica Katarina Horvat.

Komentari