Učenici 3.a i 3.f razreda započeli su svoje maturalno putovanje 27. lipnja 2024. godine. Polazak je bio planiran u 00:15 ispred škole, a cijelo putovanje organizirala je agencija Spektar uz prijevoz u komfornom autobusu s 49 sjedala. Smještaj je bio osiguran u Slovenskoj plaži (Budva) i Sarajevu.

Prvi dan: Dubrovnik i Budva
Putovanje je započelo dolaskom u Dubrovnik oko 09:30, gdje su učenici imali priliku razgledati grad uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon slobodnog vremena i ručka nastavili su putovanje prema Budvi, gdje su stigli u kasnim popodnevnim satima. Večer je bila rezervirana za slobodno vrijeme, kupanje ili odmor.

Drugi dan: Cetinje i Nacionalni Park Lovćen
Sljedeći dan, nakon doručka, učenici su se uputili prema povijesnom Cetinju gdje su proveli jutro razgledavajući grad uz lokalnog vodiča. Nakon ručka, putovanje je nastavljeno prema Nacionalnom Parku Lovćen, uključujući posjet Njegoševom mauzoleju uz penjanje po 461 stepenici koja vodi do njega. Povratak u Budvu bio je planiran u večernjim satima, a večer su proveli u slobodnim aktivnostima, izlasku i zabavi.

Treći Dan: Perast, Gospa od Škrpjela i Kotor
Treći dan maturalnog putovanja započeo je vožnjom do Perasta i brodićem na otok Gospe od Škrpjela. Poslije podne proveli su razgledavajući Kotor uz lokalnog vodiča i uživajući u slobodnom vremenu. Povratak u Budvu bio je u popodnevnim satima, nakon čega su učenici imali slobodno vrijeme za vlastite sadržaje.

Četvrti dan: Mostar i Sarajevo
Učenici su se odjavili iz hotela i krenuli prema Mostaru. Nakon ručka i razgledavanja vrućeg Mostara, nastavili su putovanje prema Sarajevu gdje su stigli u večernjim satima. Uslijedila je večera u hotelu i zajednički izlazak u grad.

Peti dan: Sarajevo i Travnik
Nakon odlične zabave do kasno u noć, ili bolje reći rano ujutro, posljednji dan putovanja bio je rezerviran za razgledavanje Sarajeva, uključujući posjet Muzeju Tunela Spasa. Nakon ručka u Travniku gdje su učenici imali priliku probati čuvene travničke ćevape, učenici su se uputili prema Koprivnici.

Ovo maturalno putovanje bilo je prilika za učenike da istraže kulturno i povijesno bogatstvo regije, istovremeno se zabavljajući i stvarajući uspomene koje će trajati cijeli život.

Posebno hvala profesorima Maji Maček Treščec, Zvonimiru Treščecu i Miroslavu Samardžiću na strpljenju, brizi i ljubavi koju ste nam kroz ovo putovanje pokazali.

Vole vas Vaši 3.a i 3.f!!

Zita Zmaić

Komentari