Europska razina HIPPO olimpijade iz engleskoga jezika održana je od 21. do  23. svibnja 2024. u poznatom talijanskom ljetovalištu Lido di Jesolo pokraj Venecije.

Ema Kresonja, učenica 2. a razreda, izvrsnim se znanjem izborila za svoje mjesto među 23 natjecatelja u kategoriji HIPPO 4, što odgovara B1 razini znanja. Ema je ponovo pokazala vrhunsko znanje i osvojila visoko 4. mjesto. I ovaj puta razlike su bile minimalne, a zadaci težine B2 razine.

Oko tristotinjak finalista podijeljeno u 7 kategorija od 6 do 19 godina. Družili su se, natjecali i sudjelovali u raznim društvenim aktivnostima i tih se dana u Jesolu najviše govorilo engleskim jezikom, što najbolje potvrđuje HIPPO slogan – engleski bez granica.

„Ovo je bilo jedinstveno, nezaboravno iskustvo. Bilo je tridesetak pitanja iz uporabe jezika i križaljka što znači da sve ovisi o tome koliko se riječi možeš sjetiti u kratkom vremenu. Mislim da bi se bolje procijenilo znanje da je još bilo čitanje s razumijevanjem i pisanje, ali možda druge godine. Tijekom boravka u Jesolu upoznala sam mnoštvo prekrasnih mladih ljudi te saznala zanimljivosti o njihovim zemljama i kulturi. Osim toga, bilo je lijepo prošetati pješčanom plažom prepunom školjaka. Ovo je za mene bilo najbolje putovanje u životu i zahvalna sam što mi se pružila takva prilika. Svima preporučujem da sudjeluju u HIPPO natjecanju”, rekla je Ema o natjecanju.

Ema je svakako svojim znanjem zaslužila ovo impresivno putovanje, a i svojim plasmanom u najboljem svjetlu predstavila svoju školu, grad i državu. Well done, Ema!

Komentari