Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u našoj je školi održano predavanje Volonterskog centra Koprivnica. Njihovo djelovanje datira od 2014. godine, a već drugu godinu svoj rad realiziraju projektima koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predavanje je pratilo 30 učenika svih naraštaja gimnazijalaca, od kojih je nekolicina već uključena u volonterski rad, a samo je predavanje bilo usmjereno na promicanje i naglašavanje važnosti volonterstva u kontekstu postizanja pozitivnih društvenih promjena. Predstavnica Volonterskog centra Nikol Bali na svakodnevnim je primjerima kod učenika uspješno osvijestila društvene probleme koje se može prevenirati volonterskim radom. Na kraju su učenicima pružene informacije o načinu i uvjetima uključivanja u volonterstvo te su imali prilike čuti iskustva učenice Doris Hegedušić koja je primjer dugogodišnjeg i motiviranog lokalnog volontera.

Valja napomenuti da se učenici naše škole redovno odazivaju na volonterske pozive pa su i ovom prilikom pokazali izniman interes za uključivanje u lokalne aktivnosti te vrste.

Maja Blažek, mag. psych.

oznor

 

FOTO: Maja Blažek

Komentari