Nakon ovogodišnjeg Dana škole nitko neće moći reći kako u Gimnaziji „Fran Galović“ nedostaje boja. U prizemlju su na staklenoj stijenci prema sportskoj dvorani osvanule fotografije svih generacija maturanata od preseljenja u novu zgradu, a na staklenom zidu uz sjeverni izlaz postavljena je izložba Povijest Gimnazije.

Nov izgled škole bio je dobar uvod u bogat program Dana otvorenih vrata. Nositelji aktivnosti odlično su se pripremili i posjetitelji su mogli puno toga naučiti i, naravno, zabaviti se. Bilo je izložbi, prezentacija, predavanja, javnih govora, radionica, filmova, rasprava i kvizova. Pjevalo se i sviralo, glumilo i igralo. Na Danu sporta odigrani su završni susreti međurazrednih turnira.

Najsvečanije je bilo u Domoljubu gdje su nam se u slavlju pridružili gradski i županijski čelnici, ravnatelji gradskih škola, roditelji i mnogi drugi prijatelji škole.

Predstavljena je šarolikost školskoga života od prošlogodišnjeg Dana škole. U moru aktivnosti i vijesti nije bilo lako probrati sadržaje za desetminutni portret jedne gimnazijske godine. Taj su posao ove godine odradili gimnazijski novinari.

U središnjem dijelu svečanosti dodijeljena su priznanja najboljim učenicima i djelatniku godine. Novost je da su o najučenicima generacije odlučivali svi učenici i nastavnici online glasovanjem. Najviše je glasova među nominiranima za prvi razred dobio Luka List. Najučenicom za druge razrede proglašena je Lucija Đaković, a za treće Sonja Homar. Za najbolju maturanticu izabrana je Sara Jurenec.

Priznanje za najprofesoricu dobila je profesorica matematike i fizike Bojana Habek.

Nagrađene su i Tia Pošta, pobjednica školskog literarnog natječaja, i Lea Blažeković, pobjednica natječaja Filozofske ideje u slici.

Na samom završetku bogata programa uspješno je debitirao zbor gimnazijskih profesorica „Galovčice“ izvevši skladbe Senjicu senjala i Čula jesam.

 

Komentari