„Postani i ti dio FKIT obitelji!“ slogan je kojim su asistenti s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT-a) u Zagrebu pozvali naše maturante da im se dogodine pridruže na fakultetu. Predavanje su 13. siječnja 2023. održali dugogodišnji asistenti dr. sc. Katarina Mužina i Filip Brleković, mag.ing.cheming., a pridružio im se i naš bivši učenik, inače vrlo uspješan student druge godine kemijskog inženjerstva, Patrik Grahovac.
Učenicima su na zanimljiv i konkretan način predstavili program Fakulteta, studijske smjerove, uvjete upisa, ali i usporedili program FKIT-a  s drugim srodnim studijima. Ukratko su predstavili i studentski život na fakultetu, studentske aktivnosti, moguće razmjene studenata, kao i različite studentske udruge u koje se studenti mogu uključiti. S učenicima su razgovarali i mogućnostima zapošljavanja nakon završetka studija, a učenici su u sklopu te teme imali i najviše pitanja. Patrik je učenicima približio način pripremanja za maturu, opisao im je kako izgleda studiranje na FKIT-u i koliko puno vremena i truda ulaže u učenje.
Nakon prezentacije, gosti predavači su učenicima predstavili i nekoliko pokusa koje su izvodili učenici sami, što je svakako bio najzanimljiviji dio ovog predavanja.
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije posjetit ćemo 10. veljače 2023. godine u sklopu Dana otvorenih vrata pa  se mole svi zainteresirani učenici koji nisu bili na predavanju, a koji bi voljeli posjetiti FKIT, da se jave pedagoginji u kabinet.
Sve informacije o fakultetu možete pronaći na njihovoj Web stranici:
https://www.fkit.unizg.hr/ .
Kako nam je bilo na predavanju možete vidjeti u fotogaleriji:

Komentari