U sklopu projekta Behind the scenes u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, učenici 1. g razreda u pratnji profesorica Katarine Horvat i Darije Kivač  prisustvovali su 29. studenoga 2023. predavanju i generalnoj probi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovim programom želi se osigurati prostor za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje o suvremenoj (hrvatskoj) glazbi, pružiti potpora općeobrazovnim institucijama u edukaciji o glazbenoj umjetnosti, umrežiti se s organizacijama i pojedincima koji se bave promocijom hrvatskog stvaralaštva te doprinijeti razvoju publike. Također, ovim se projektom Hrvatsko društvo skladatelja želi bolje upoznati s mladim slušateljima te uključiti njihove ideje i potrebe u proces planiranja budućih projekata.

Prisustvujući predavanju dirigenta Pascal Rophéa i skladatelja dr. sc. Ive Josipovića učenici su dobili drukčiji uvid u svijet i slušanje glazbe te načine interpretacije.

Ujedno, učenici su dobili priliku razgovarati s dirigentom te skladateljem, uživo doživjeti izvedbu Simfonijskog orkestra HRT-a i biti dijelom jedne lijepe glazbene priče u kojoj su i oni sami glavni likovi.

Darija Kivač, prof. savjetnik

Komentari