Piše: Tamara Sinjerec, 2. e

Tmuran početak tjedna ovog 25. ožujka naši su gimnazijalci razvedrili raznovrsnim i ukusnim francuskim jelima. Sve to povodom Mjeseca frankofonije!

Pod velikim odmorom moglo se u školskom hodniku kušati slana i slatka jela koja su pripremili učenici 1. e, 2. e, 3. e i 4. e razreda te se kratko odmoriti uz francusku glazbu. Bilo je tu poslastica kao što su kroasani, profiteroli, francuski čokoladni kolači, croquembouche, quatre quarts i još mnogo toga, a za one koji su htjeli nešto slano, tu su bili quiche lorraine i ratatouille. Uza sve to učenice su također na licu mjesta pekle ukusne vafle s raznim dodatcima. Dress code bio je prugasta majica i beretka. Atmosfera je bila vrlo ugodna, na čemu zahvaljujemo jezičarima i njihovoj profesorici Martini Šifkorn-Labazan, te s veseljem očekujemo idući Mjesec frankofonije.

Francuski krug Koprivnice (Cercle français de Koprivnica) poziva vas na projekcije frankofonih filmova u Kinu Velebit od 25. do 31. ožujka. Također, za sve ljubitelje francuskog 28. ožujka u Le Petit Caféu održat će se kviz na temu frankofonije.

 

FOTO: Martina Šifkorn-Labazan, prof. (Vita Dvekar, učenica 4. e razreda)

Komentari