Nakon revizije Državnog povjerenstva naši Jakov Jurić i Nikolina Isabella Van Bregt iz 2. d razreda, Jana Salajec i Ana Vondraček iz 3. d razreda te Karlo List iz 4. d razreda pozvani su na državnu razinu Natjecanja iz kemije. Naši kemičari i ove su godine pokazali izvrsno poznavanje kemije na školskoj i županijskoj razini natjecanja te ih je Državno povjerenstvo uvrstilo među najbolje kemičare. Jakov, Nikolina, Jana i Karlo natjecat će se u kategoriji znanja, a Ana je i ove godine marljivo radila za kategoriju samostalnih istraživačkih radova te je uspjela osigurati poziv na državnu razinu. Karlo nam je maturant i ovo je njegov četvrti plasman na državno natjecanje u kategoriji srednjih škola.

Jakov, Nikolina, Jana i Ana aktivni su polaznici koprivničkog Centra izvrsnosti te su osim radnim nastavnim danima radili i subotama, učili i eksperimentirali u znanosti u kojoj briljiraju, a njihova je mentorica nastavnica Kristina Bukvić.

Ove godine državno natjecanje održat će se u Velikoj Gorici od 8. do 10. svibnja 2024.

Uz ovakvu mladost, budućnost nam je svijetla. Čestitamo im na izvrsnim rezultatima i želimo im puno uspjeha u Velikoj Gorici.

Kristina Bukvić, nastavnica kemije

Komentari