Članovi projektnog tima MA(R)TH vrijedno rade na brojnim aktivnostima. Nakon četiri mjeseca provođenja projekta odradili su desetak zadataka. Prvo su izradili prijedloge za logo projekta. Najbolji je bio prijedlog Gabrijele Horvat iz 2.g no nažalost za projektni logo izabran je rad makedonskog tima.

Kako bi osvijestili važnost sigurnosti na internetu, jedan od zadataka je bio izraditi plakat na tu temu. Pristigao je velik broj radova.

Izradili smo i preko pedeset čestitaka za naše partnere. Vrlo kreativne i raznolike.

Održana je radionica GeoGebre koji su u svojim radovima prikazali naučeno. Pokušali su izraditi tangrame i slike u GeoGebri. Pogledajte neke od radova na https://www.geogebra.org/m/w2q3jh2y i https://www.geogebra.org/classic/xuhtj7vq . Radionicu je održala Marina Njerš, prof.

Profesorica Martina Grgac održala je radionicu korištenja eTwinninga i Twinspace za nastavnike. Na eTwinningu kreirali smo projekt i Nacionalna agencija je odobrila Twinspace projekta gdje će se pohraniti svi projektni proizvodi.

Održana je i videokonferencija naših i grčkih učenika. Pričali su  kakvo je vrijeme zimi u Grčkoj, koja su njihova tradicijska jela, kakvu muziku slušaju, pričali su o narodnim nošnjama, grčkom alfabetu, načinu ocjenjivanja, populaciji Grčke i Krfa, vole li više košarku ili nogomet te tko je bolji Olympiakos ili Panathinaikos. Bilo je vremena i za naučiti nekoliko riječi grčkog tj. hrvatskog.

Projektni zadatak bio je izraditi, nacrtati, fotografirati 3D tijela. Uskoro ćemo pripremiti izložbu radova. A izradili smo i prezentacije o matematičkim (geometrijskim) skulpturama.

Veliki broj učenika sudjelovao je u pripremi i izradi timeline-a hrvatskih matematičara, glazbenika i umjetnika. Dok su jedni pripremali podatke o poznatim Hrvatima, drugi prevodili na engleski, treći su izradili digitalne lente vremena sa svim podacima o našim poznatim i važnim ljudima.

Lente pogledajte i na poveznicama:

Sve aktivnosti se boduju i na temelju sakupljenih bodova najbolji će otputovati u Litvu, Tursku i Makedoniju. Profesorskom timu (Iva Bolfek, prof., Darija Kivač, prof., Martina Grgac, prof., Bojana Habek, prof, Marina Furkes, prof., Igor Fulir, prof. i Marina NJerš, prof.) bit će vrlo teško odlučiti jer je konkurencija vrlo jaka.

 

Marina Njerš, projektni koordinator

Komentari