Županijsko Natjecanje iz francuskog jezika

U Gimnaziji „Fran Galović“ održano je 24. veljače županijsko Natjecanje iz francuskog jezika u kategoriji osnovnih i srednjih škola. U kategoriji srednjih škola sudjelovale su četiri učenice Gimnazije “Fran Galović”. Najuspješnija je bila Nicole Cikač, učenica  3. e razreda. Drugo mjesto osvojila je Andrea Sobota, učenica 4. e razreda, 3. mjesto Arijana Antoljak, učenica 4. e, a četvrto učenica Paula Laloš. Andrea Sobota namjerava studirati francuski jezik, koji je zavoljela još u osnovnoj školi. Mentorica je svim učenicama profesorica Martina Šifkorn-Labazan.

U kategoriji osnovnih škola 1. mjesto osvojila je Petra Ivković, a drugo mjesto Josipa Sever, učenice 8. razreda Osnovne škole „Braća Radić“, a mentorica im je bila mlada profesorica Ana Osrečak. Profesorica Osrečak bivša je učenica Gimnazije „Fran Galović“ te s velikom ljubavlju i marom pokušava učenicima približiti francuski jezik koji u Koprivnici ima dugu tradiciju.

Županijsko Natjecanje iz talijanskog jezika

 Županijsko Natjecanje iz talijanskog jezika održano je 24. veljače 2017. u Gimnaziji „Fran Galović“. Na natjecanju je sudjelovalo pet učenika Gimnazije „Fran Galović“ (mentorica: Martina Šifkorn-Labazan, prof.) i tri učenika Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca (mentorica: Kristina Košćuk, prof.).

Koprivnički gimnazijalci i maturanti Matej Jaušić i Ana Kamber osvojili su 1. i 2. mjesto, a 3. je pripalo Lauri Lončar iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva. Magdalena Dedić zauzela je 4. mjesto, Adriana Horvat 5., a Stela Marjančić plasirala se na 7. mjesto.

Komentari