Mladi planinari Gimnazije „Fran Galović“ obilježili su 150 godina organiziranog planinarenja u Hrvatskoj pješačko-planinarskom rutom na Bilogoru. Pedesetak učenika i nastavnika krenulo je iz dvorišta škole prema Aninom vrhu i planinarskoj kući. Nakon pješačke rute po gradu u Draganovcu kreće ruta po prirodi. Upoznali smo osnove kretanja planinarskim putevima i markacije. Učenici su proširili svoja znanja o listopadnim šumama te uživali u prizorima i mirisima, pogotovo bazginim i bagremovim cvjetovima. Nakon uspona na Anin vrh slijedio je odmor i priprema planinarskog obroka, naravno kobasica na žaru i slično.

Poslije planinarskog obroka kratko predavanje o planinarenju, Bilogori i njezinim šumama održao je gospodin Ivica Kušek, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Bilo“ Koprivnica.

Uslijedila je edukacija o opasnostima u planini i pokazna vježba spašavanja koju je izveo tim Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Koprivnica.

Još malo odmora i krenuli smo natrag u našu školu u koju smo se uspješno vratili nakon 7 sati hodanja i 25 kilometara u nogama. Učenici i nastavnici zaključili su da su u odličnoj formi postavivši  si neke nove ciljeve.

Zoran Pintarić, voditelj Mladih planinara GFG

Komentari