Ispred zgrade FOI-ja

U četvrtak, 25. travnja Fakultet organizacije i informatike  u Varaždinu organizirao je svoj Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda srednjih škola, tj. za svoje potencijalne buduće studente.

Na taj su se događaj iz naše Škole uputili učenici maturanti opće gimnazije koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Osnove informatike i FOI im se nalazi na listi prioriteta za upis fakulteta. Na putovanje su krenuli ujutro vlakom u pratnji profesora informatike Marka Horvata, koji je i sam bivši student FOI-ja.

Nakon dolaska u Varaždin posjetili su studentski centar u sklopu studentskog doma. Zasigurno, radi se o jednom od najmodernije opremljenih i najugodnijih studentskih domova u Hrvatskoj. Zatim su prošetali središtem Varaždina i njegovim Starim gradom, popili kavu u najpoznatijoj kavani Grofica Marica na središnjem gradskom trgu (popularni Korzo) i na kraju uputili su u zgradu FOI-ja koja se također nalazi na samom Korzu.

Program Dana otvorenih vrata započeo je obraćanjem dekanice fakulteta prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalope, a nakon nje potencijalnim budućim studentima sve o studijskim programima i načinu studiranja na FOI-ju detaljno je objasnio prodekan za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić. Na kraju prezentacije strpljivo je odgovarao na brojna pitanja znatiželjnih učenika zbog čega se cijeli program i poprilično oduljio u odnosu na planiranu satnicu.
Katedru dvorane 10 zatim su preuzeli studenti u panel diskusiji na temu „Zašto je FOI moj odabir?“ koji je moderirala viša savjetnica iz fakultetskog PR Odjela Vika Kerekeš, mag. nov. Tako se moglo iz prve ruke doznati kako je studirati na FOI-ju.
Završni dio programa bio je obilazak fakulteta uz duže zadržavanje na gadget showu, koji je pripremio asistent dr. sc. Luka Milić, u fakultetskoj knjižnici te Student HUB-u (mjestu na kojem studentske udruge FOI-ja provode svoje aktivnosti).

Zbog već spomenutog probijanja planirane satnice, naša se družina odmah nakon završetka obilaska ubrzanim korakom uputila natrag na varaždinski željeznički kolodvor kako bi stigla na vlak za povratak kući.

Komentari