U večernjim satima, 3. travnja učenici 2. d, 2. e i 2. f razreda naše Gimnazije započeli su svoje putovanje u Prag. Kad su nakon noćnog puta stigli u Prag, posjetili su svoju prvu destinaciju – praški zoološki vrt, jedan od najljepših i najvećih zooloških vrtova u Europi. Tamo su se, svaki svojim putem, zaputili u razgled raznih životinjskih vrsta, koji je potrajao nekoliko sati. U zoološkom su se dobro zabavili, šetali, vozili žičarom i kupili suvenire pa u popodnevnim satima krenuli prema centru grada. Vodič Berislav proveo ih je praškim ulicama i pokazao kako će se ovih nekoliko dana snalaziti u Pragu. Prošetali su Židovskom četvrti i Narodnom ulicom pa stigli do glavnog trga. Dobili su slobodno vrijeme za ručak i kavu, a potom krenuli podzemnom željeznicom do hotela gdje ih je dočekao autobus s njihovim kovčezima i torbama. Smjestili su se u sobe i ubrzo krenuli prema rijeci Vltavi kako bi se ukrcali na brod na kojem će im biti poslužena večera.

Nakon večere učenici su izašli na palubu i družili se uz glazbu i predivan prizor na Prag noću. Kasno navečer krenuli su natrag prema hotelu i spremili se za spavanje jer su svi bili umorni. Ujutro su doručkovali u hotelu i nakon toga autobusom krenuli prema centru grada kako bi s lokalnom vodičicom Jitkom posjetili glasovite praške znamenitosti. Tijekom razgleda saznali  su puno toga o samoj povijesti Praga, vidjeli katedralu sv. Vida, Karlov most, astronomski sat i Praški dvorac.

U popodnevnim satima, nakon što su završili razgled grada i pozdravili se s Jitkom, ručali su u čuvenoj praškoj pivnici U Fleku. Uslijedilo je slobodno vrijeme ostatak dana, a to vrijeme svi su dobro iskoristili te, uistinu, uživali u ljepotama Praga. Nakon produktivnog dana i večere družili su se u sobama do kasnih sati i zaspali. Ujutro su rano morali ustati, doručkovati i odjaviti se iz hotela. Posljednjeg dana putovanja krenuli na vožnju prema Brnu koja je trajala nekoliko sati. U Brnu su razgledali i iskusili VIDA!  znanstveni centar u kojem su se dobro zabavili i ponešto naučili uz mnoštvo interaktivnih eksponata.
Potom su se uputili prema kosturnici ispod crkve sv. Jakoba.

Nakon razgleda kosturnice dobili su slobodno vrijeme za ručak i okupili se na glavnom trgu spremni za polazak kući. Smjestili su se u autobus i krenuli prema Koprivnici u koju su stigli, u kasnim večernjim satima, puni dojmova.

Korana Grgac i Ivona Međimurec, 2. d

Komentari