Učenici Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica sudjelovali su na video-natječaju Europskog parlamenta pod nazivom #EUcrtice organiziranom u okviru programa Euroscola. Snimili su video materijale na temu raznolikosti država članica Europske unije i osvojili odlazak u Europski parlament u Strasbourgu gdje će 9. veljače 2024., uz pratnju profesorica Ane Marije Martan i Ive Bolfek predstaviti svoju školu, Koprivnicu i Republiku Hrvatsku, upoznati se i surađivati s vršnjacima iz drugih zemalja EU, sudjelovati u raspravama te  na jedan dan postati zastupnice i zastupnici u Parlamentu.

Građanski odgoj i obrazovanje za aktivno građanstvo dio su gimnazijskog kurikuluma, a na natječaj su se prijavili učenici koji polaze izvannastavnu aktivnost “CLC – Creative Learning Club” pod vodstvom profesorica Marine Njerš i Martine Grgac.

Zahvaljujemo svima koji su podržali GFG u natječaju, čestitamo učenicima i veselimo se vijestima o iskustvima iz Europskog parlamenta!

Poruka ureda Europskog parlamenta u RH:
U slučaju da ćete vijest o osvojenom putovanju podijeliti na vašim društvenim mrežama ili putem medija, ljubazno vas molimo da označite naše profile: Facebook – Europski parlament u Hrvatskoj; Instagram – ep_hrvatska.

Dodatne informacije o programu Euroscola:
https://youth.europarl.europa.eu/more-information/euroscola.html

Komentari