Profesori Martina Grgac, Marina Njerš i Danijel Kolarić od 20. studenoga do 24. studenoga 2023. boravili su u Valenciji u okviru mobilnosti Erasmus+ projekta KA210 I learn better with different learning methods. Posjetili su projektne partnere u školi NOVASCHOOL Rivas – Luna, L’ Eliana. Osim naših profesora u mobilnosti je sudjelovalo i sedam profesora iz turskog grada Hataya, četiri profesorice iz poljskog Pucka te domaćini.

Na radionicama u školi profesori su razmijenili iskustva o metodama poučavanja, naučili koristiti nove digitalne alate i odslušali predavanja o umjetnoj inteligenciji te o njezinom utjecaju na poučavanje učenika. Koprivnički profesori održali su predavanje o hrvatskom obrazovnom sustavu te prezentirali Testmoz, MagicSchool, GeoGebru i Socrative, digitalne alate koje koriste u nastavi. Nastavnici su promatrali nastavu te sudjelovali na radionicama robotike. U sklopu projektnih aktivnosti posjetili su Znanstveni muzej u Valenciji, isprobali NASA simulator te posjetili interaktivni muzej Sorolla – Experiencia Immersiva La Base.

 

Sve navedene projektne aktivnosti zoran su prikaz upotrebe novih metoda u nastavi prirodoslovnih predmeta i umjetnosti. Posjetili su i Astronomski vrt u kojem se nalazi velik broj starih astronomskih pomagala (npr. sunčev sat, goniometar) i izložbu Pixar o izradi crtića pomoću CGI tehnologije. Tijekom boravka u Valenciji, osim kulturno-povijesnih spomenika u gradu, posjetili su i Nacionalni park Albufera, kao i polja riže.

Tijekom putovanja posjetili su i Frankfurt u kojem su se susreli s Draženom Vinčićem, nastavnikom geografije te tjelesne i zdravstvene kulture u frankfurtskoj osnovnoj školi, s kojim su razgovarali o njemačkom obrazovnom sustavu.

Komentari