Naslovna slika preuzeta sa: https://dzs.gov.hr/vijesti/dan-europe/1136

9. svibnja svake godine slavi se Dan Europe kojim obilježavamo prijedlog Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova, da se oformi Europska zajednica za ugljen i čelik, što se smatra početkom stvaranja Europske unije. Tom prilikom su učenici četvrtih razreda u pratnji pedagoginje posjetili PORU, Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije. U proslavu Dana Europe bili su uključeni i učenici Obrtničke škole Koprivnica i Srednje škole Koprivnica.

Učenici su najprije slušali predavanje o samom Danu Europe, ponovili što se i zašto tada obilježava, a imali su prilike saznati i koje im mogućnosti kao mladim ljudima pružaju Europa i programi Europske unije.

Nakon predavanja, organizatori su pomiješali učenike u nekoliko grupa u svrhu druženja učenika iz različitih škola, a nakon toga su učenici zaigrali informativni kviz tijekom kojeg su pokazali zavidno znanje o Europskoj uniji. Pobjednička ekipa dobila je nagradu, dok su ostale grupe kući otišle s prigodnim utješnim nagradama.

Komentari