25.4, u četvrtak, učenici 4.d razreda u pratnji profesora Marka Vargovića, Zorana Pintarića i Krešimira Biršića posjetili su Nuklearnu elektranu Krško u Sloveniji. Prije samog posjeta elektrani, učenici su posjetili Kulturni dom Krško. Za početak, kroz prezentaciju, učenici su se upoznali sa radom elektrane. Saznali su koliko je značajan utjecaj elektrane i  naučili političko -radničke odnose između Hrvatske i Slovenije. Nakon predavanja učenici su slobodno razgledali izložbu raznih antikviteta, modela, plakata i elektroničkih igara i kvizova o nuklearnoj energiji i o nuklearnoj elektrani.

Nuklearna elektrana Krško još od 1983. godine osigurava stabilnu proizvodnju i pouzdanu opskrbu električnom energijom u svim vremenskim uvjetima 24 sata dnevno između Republike Slovenije i Republike Hrvatske.

Nakon kulturnog doma učenici su se konačno zaputili i u samu Nuklearnu elektranu Krško. Podijeljeni u dvije grupe učenici su, zajedno sa vodičima i policijskom pratnjom, razgledali vanjski i unutarnji dio elektrane te glavne pogone koji predstavljaju srce nuklearne elektrane.

Zadivljeni prizorom, među učenicima, javili su se i neki interesi za daljnje školovanje i za zapošljavanje u samoj elektrani.

Martin Barberic, 4.D

Komentari