Županijsko natjecanje iz fizike održano je 9. ožujka u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima. Dočekao nas je doručak, a nakon doručka ravnatelj je otvorio natjecanje te su nam učenici spomenute škole priredili kratak igrokaz o znanstvenicima.

Učenici su četiri sata rješavali pet zadataka, a potom su dobili ručak i malo slobodnoga vremena. Prije objave konačnih rezultata učenike je u novoizgrađeni Kozmološki centar primio dr. rer. nat. Andrej Dundović. Imali su priliku naučiti nešto novo o elektromagnetskim valovima i gledati kroz teleskop.

Uslijedila je objava rezultata i proglašenje pobjednika.

U kategoriji prvih razreda pod mentorstvom profesorice Željke Perošić drugo mjesto osvojila je Nikolina Isabella Marija Van Bregt, dok je prvi bio Jakov Jurić. Od drugih razreda Luka Kiš bio je sedmi, Dinko Blažek četvrti, Teo Kežman drugi, a Marko Kovač osvojio je prvo mjesto. Njihov mentor bio je profesor Danijel Kolarić. Domagoj Svržnjak bio je treći, a Karlo List drugi u kategoriji trećih razreda, a njihov mentor bio je također Danijel Kolarić. Od četvrtih razreda prvo mjesto osvojio je David Jurendić, pod mentorstvom profesora Vargovića.

Dinko Blažek 2.D

Komentari