U našoj smo školi 9. veljače 2023. godine ugostili našu bivšu profesoricu matematike i fizike Marinu Furkes koja trenutno radi kao asistentica na Fakultetu elektrotehnike i inženjerstva. Profesorica je učenicima trećih i četvrtih razreda naše škole održala kratko predavanje o fakultetu kako bi učenike informirala o studiju i motivirala ih da na jesen upišu baš Fakultet elektrotehnike i računarstva, odnosno popularni FER. S učenicima je porazgovarala o mogućnostima studiranja, o studijskim smjerovima na FER-u, načinu funkcioniranja fakulteta, opterećenjima studenata, a učenicima je detaljno objasnila i mogućnosti zaposlenja nakon što završe fakultet. Na kraju predavanja profesorica Furkes je za učenika kreirala kratki motivacijski matematički zadatak, a dva učenika koja su ga najbrže riješila dobila su i prigodnu nagradu!

Nakon predavanja učenici su imali priliku i postaviti pitanja. Tako su učenike zanimale usporedbe s drugim srodnim fakultetima, načini polaganja ispita, razina opterećenja po godinama, koja je menza najbolja itd. Svi učenici dobili su od profesorice Furkes i prigodne promotivne poklone s FER-a.

Za dodatne informacije možete posjetiti web stranicu Fakulteta elektrotehnike i računarstva ( https://www.fer.unizg.hr/ ).

Kako je bilo na predavanju, možete pogledati u foto galeriji:

Komentari