Dana 30. siječnja 2023. godine učenici četvrtih razreda, u pratnji školske pedagoginje, posjetili su Filozofski fakultet u Zagrebu u okviru Programa profesionalnog informiranja i usmjeravanja. Kako bi informirali učenike naše škole o mogućnostima studiranja na Filozofskom fakultetu, sastalo se nekoliko predstavnika odsjeka onih studijskih grupa koje su učenici prethodno naveli kao potencijalne izbore za budućnost. Kratkim izlaganjem svaki je predstavnik objasnio koji su uvjeti upisa pojedine studijske grupe i kako su one koncipirane, kakve su obveze studenata, ali i kakav je studentski život na fakultetu.

Predstavnici odsjeka detaljno su pojasnili i najveću specifičnost studiranja na Filozofskom fakultetu, a to je mogućnost studiranja dvopredmetnih studija te su dobro objasnili kako se studijske grupe mogu kombinirati. Učenici su bili slobodno i postaviti sva pitanja koja su im se još nakon predavanja javljala. Nakon predavanja, za naše učenike bio je organiziran i obilazak Knjižnice Filozofskog fakulteta, druge po redu najveće knjižnice u Hrvatskoj nakon Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Za sve ostale informacije o fakultetu, upisima i oblicima studiranja, posjetite Web stranicu Filozofskog fakulteta koja se nalazi na idućoj adresi: https://web2020.ffzg.unizg.hr/

Kako nam je bilo tijekom posjeta fakultetu pogledajte u fotogaleriji:

Komentari