Dana 20. prosinca 2022. godine ugostili smo skupinu Mačića iz Dječjeg vrtića Tratinčica. Mačići su stigli u pratnji svojih odgojiteljica, tete Melite Zemljičanec i tete Dajane Jalševec Sudjelovali su u radionicama koje su naše učenice nazvale „Božićne čarolije“.

Radionice su pripremile učenice Jana Salajec, Izabela Lugarov, Lana Huzak, Laura Mesar, Nika Gašparić, Ivana Bosman, Josipa Mikulec i Josipa Jušić, a u organizaciji i provedbi radionica vodila ih je Kristina Bukvić, profesorica kemije.

Nakon kratkog upoznavanja, Mačići su prvo pogledali jedan kratak pokus, a zatim su raspoređeni u dvije grupe u kojima su gledali niz pokusa koje su za njih izvodile naše učenice. Tako su Mačići, između ostalog, pokušali uloviti odbjeglog duha iz boce, gledali su kako sok crvenog zelja može promijeniti boju drugim tekućinama te kako napraviti kemijski semafor. Svi pokusi bili su napravljeni s ciljem da se Mačići aktivno uključe te pomognu našim učenicama u njihovom izvođenju. Nakon svih tih pokusa bili su umorni pa su se morali zasladiti i pokojim slatkišem. Putem svog vrtića otišli su s kemijskim božićnim ukrasima za bor koje su za njih izradile naše učenice.

Kako smo se proveli s Mačićima, pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari