Naši učenici već su drugu godinu zaredom uspješni na natjecanju SUDOKU. Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola. Projekt SUDOKU natjecanja planiran je s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih te izbora talentiranih natjecatelja juniorske reprezentacije s mogućnošću sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u sudokuu (World Sudoku Championship). Sudjelovale su osnovne i srednje škole koje su se željele natjecati i to u tri uzrasne skupine: Mali bistrići (1.-4. razreda OŠ), Kadeti (5.-8. razreda OŠ) i Juniori (svi razredi srednje škole). Na školskom natjecanju koje se održalo 4. studenog 2022. godine sudjelovao je 21 učenik naše škole, a ukupno ih je Hrvatskoj sudjelovalo skoro 8000.

Na regionalno Sudoku natjecanje plasirali su se učenici Sven Đžendžo (1. d), Josipa Harambaša (2. d), Jan Horčička (1. d), Lara Mikulinjak (2. g), Klara Smiljanić (4. a) i Tara Šambar (3. c). Regionalno natjecanje odvijalo se u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ 26. studenog 2022. godine. Mentori učenicima su bili Igor Fulir, Bojana Habek i Lidija Lauš Leščan i Marina Njerš. Čestitamo našim učenicima i mentorima te se nadamo da će se sljedeće godine natjecati u još većem broju.

Osvrt učenice Lare Mikulinjak:

“Ovo je moja druga godina na Sudoku natjecanju. Obje godine sam se uspjela plasirati na regionalno natjecanje te mogu reći kako mi je bilo vrlo zanimljivo sudjelovati. Zadaci nisu bili osobito teški već su bili interesantni te su me potaknuli na razmišljanje i bolju koncentraciju. Vrlo sam zadovoljna svojim uspjehom i samim provođenjem natjecanja. Profesori i domaćini su nas lijepo ugostili i bili su izrazito ljubazni i dragi. Isto tom iskustvu se nadam i dogodine.”

Komentari