Talijanski kao prednost

Učenici koji uče talijanski jezik kao izborni predmet dobili su priliku isprobati svoje znanje talijanskog na terenu.Naravno da svi u Italiji znaju engleski ili barem toliko koliko je to dovoljno da biste se sporazumijeli prilikom obične narudžbe u restoranu ali sasvim je drugi osjećaj, ustvari neke vrste izazova baciti se u vatru i naručiti jelo na talijanskom. Odmah ćete zadobiti simpatije konobara i možda neku informaciju koju ne biste dobili da ste govorili na engleskom, jednostavno, znati talijanski je dodana vrijednost.

Novo prijevozno sredstvo

Posjetili smo Bergamo, Milano i Lago di Como, a izlet je trajao tri dana. Mnogi učenici nisu još bili nikad u inozemstvu pa im je taj izlet dodatno otvorio vidike.Vožnja metrom je isto bila uzbudljiva jer možete vidjeti lica i čuti jezike koji se ne čuju u Hrvatskoj.

Opasna banda

 Preživjeli smo tri intenzivna dana u Italiji malo se pogubili, ali se i našli, nije nas opljačkala banda Rumunjki koja ovih dana hara Milanom jer smo slušali savjete vodiča da dobro zatvorimo i držimo torbe na sigurnom.

U Milanu se nalazi i jedna od 5 najskupljih ulica na svijetu a u trgovine ne možete ući ako ne posjedujete posebne kartice. Sve nas je to ostavilo bez daha ali i shvatili smo koliko je lijepo u Koprivnici gdje možete mirno i sigurno prolaziti gradom.

Da se popišaš od smijeha

Na kraju je u autobusu održan i mini talent show gdje su učenici i profesori pjevali, repali i glumili, iako je program bio improviziran bio je izuzetno smiješan i zabavan, tako da su neki drugi dan dobili upalu trbušnih mišića od smijeha.

Čelična disciplina

Učenike naše škole pohvalili su vozači i vodičica Sandra koji ne pamte toliko disciplinirane i poslušne učenike. Stvarno sve pohvale i od pratitelja: Ivane Pavela, Zorana Pintarića i Martine Šifkorn-Labazan.

Martina Šifkorn-Labazan

Komentari