Još krajem lipnja objavili smo kako je Jurica Biluš, učenik 2.d razreda, direktnim plasmanom  pod mentorstvom profesorice Jasne Kraljić-Cmrk osigurao sudjelovanje u finalu međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika Hippo – English Without Borders Olympiad koje se održavalo od 26. rujna do 1. listopada 2022. u Rimu.

Tako je Jurica u pratnji pedagoginje otputovao u Rim kako bi se borio za titulu najboljeg u svojoj kategoriji. Natjecanje je bilo organizirano prema nekoliko kategorija, s obzirom na uzrast i poznavanje jezika, a naš Jurica natjecao se u Hippo 4 kategoriji s još 20 drugih učenika iz cijelog svijeta koji su se plasirali u finale. Konkurencija je bila opaka, a učenici su se natjecali u području čitanja, pisanja, govorenja, slušanja i gramatike. S obzirom na to da su u finalu sudjelovali samo najbolji od najboljih, razliku u poretku odlučivao je bod ili pola boda. Naš Jurica osvojio je 19. mjesto, što je izniman rezultat uzevši u obzir da se u toj kategoriji od početka natjecanja natjecalo ukupno 8237 učenika iz cijelog svijeta.  Jurica već dugi niz godina sudjeluje u HIPPO natjecanju, a kaže kako će taj niz nastaviti i iduće godine. Natjecanje mu je bilo jedno veliko iskustvo, upoznao je zanimljive nove ljude, a iskazuje i veliku želju da na natjecanju sudjeluje i iduće godine.

Osim službenog dijela natjecanja, pronašli smo vremena i za razgledavanje Rima te za druženje s drugim natjecateljima i njihovim mentorima. Razgledali smo Vatikan, Piazzu Navona, Fontanu di Trevi, Koloseum, Forum, Panteon, Olimpijski stadion i mnoge druge kulturno – povijesne znamenitosti „Vječnog grada“ kojim smo ostali oduševljeni. Puni dojmova i novih poznanstava vratili smo se kući sa željom da se i druge godine vratimo u finale Hippo – English Without Borders Olympiad.

Čestitke Jurici na izvrsnom rezultatu i predstavljanju naše škole u samom vrhu poznavanja engleskog jezika!

U galeriji fotografija pogledajte kako nam je bilo.                                                            Petra Porić

Komentari