Koprivnica je poznata kao grad bicikala i rukometa. Upravo četrnaest divnih rukometašica polazi našu Gimnaziju. Ženska gimnazijska rukometna ekipa, predvođena kapetanicom Dunjom Međurečan, uputila se 27. ožujka 2022. godine u Poreč, na završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava u rukometu.
Odmah nakon ždrijeba djevojke su znale da im predstoji teška borba od početka do kraja natjecanja. Izvukle su skupinu H u kojoj ih je dočekala jaka ekipa iz Sesveta i domaćin Labin.
U skupini se nisu dale smesti pa su odličnom igrom osigurale prvo mjesto.

Rezultati u skupini H bili su:
Gimnazijalac, Koprivnica – Um, Sesvete 18:15
Duga, Labin – Gimnazijalac, Koprivnica 16:21

U četvrtfinalu dočekala ih je užarena ekipa Trešnja predvođena navijačima iz Špogija (Športske gimnazije Zagreb). U dvorani je vladala atmosfera koja se može zamisliti samo na nekom svjetskom rukometnom  prvenstvu. Naše su se djevojke borile, igrale gol za gol, a tada je u dvoranu ušla naša muška rukometna ekipa koja im je bila osmi igrač. Nošene povicima Ko-priv-nica, Ko-priv-nica, Koprivnica cure su savladale Zagrepčanke rezultatom: Trešnja, Zagreb – Gimnazijalac, Koprivnica  14:17

Iscrpljene i umorne ušle su u polufinale u kojem ih je dočekala ekipa Mladosti iz Ivanić-Grada koja je do ovog dijela natjecanja došla bez većih napora. Nažalost, utakmicu su djevojke izgubile rezultatom:  Mladost, Ivanić-Grad – Gimnazijalac, Koprivnica 14:12
Naša ekipa bila je među najmlađima na natjecanju pa cure nisu klonule duhom i nakon samo sat vremena odmora ponosno su krenule u borbu za medalju.

Utakmica za treće mjesto bila je zapravo najljepša utakmica prvenstva i bez većih problema djevojke su savladale Osječanke rezultatom: Primag, Osijek – Gimnazijalac,  Koprivnica 12:16

Za Gimnaziju igrale su: Dunja Međurečan,  Lana Strugar, Tara Đelekovčan, Nika Dedi, Zoa Sever, Mia Zagrajski, Lucija Horvat, Antea Marijanović, Klara Švenda, Patricia Jagustin, Ema Đuranek, Stella Pintarić, Ana Javorić i Lara Zvonar. Lea Hrupec, Tara Tetec, Bruna Lukša, Ema Stručić i Dorotea Sinjeri bile su aktivne u primarnoj fazi na gradskoj i županijskoj razini. Mentorica ekipe na svim razinama bila je profesorica Marina Tomac-Rojčević.

Riječ profesorice:
„Gimnazija je izrazito ponosna na borbenost i požrtvovnost djevojaka na utakmicama, a prije svega na zajedništvo koje je vladalo na terenu i izvan njega. Želim posebno istaknuti sjajnu suradnju Gimnazije „Fran Galović“ i Rukometnog kluba Podravka. Naravno, sve pohvale curama zato što su lijepo odgojene i zaista je užitak raditi s njima. Moram posebno zahvaliti i trenerima te Upravi kluba na svim savjetima koji su nam itekako bili korisni.  Ova je generacija puna potencijala, a s obzirom na to da su cure bile među mlađima još ih čekaju brojni uspjesi u sportu.”

Rukometni klub Podravka zahvaljuje profesorici Marini Tomac-Rojčević koja ih je izvijestila o uspjehu rukometašica na koji su kao klub iznimno ponosni.

Čestitke djevojkama na uspjehu!

Komentari