U subotu 5. ožujka 2022. učenici Gimnazije Alegra Hammoud 1.d, Lara Vuković 2.f, Iva Horvat 2.f, Fran Jakopanec 3.f, Noah Betlehem 3.b i Mia Ban iz 2.b, uz pratnju profesorice Marine Tomac-Rojčević uputili su se u Poreč na prvo državno natjecanje u školskom sportskom plesu. Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz svih županija.

Sudionike natjecanja ocjenjivali su stručni suci, a natjecatelji su se natjecali u različitim kategorijama: urbani plesovi (break dance, hip hop, cheerleading…), umjetnički plesovi (jazz, moderni i suvremeni…) i dvoranski plesovi (latinoamerički, standardni i karipski plesovi). Naše se škola natjecala u kategoriji dvoranskih plesova. Koreografija je bila spoj triju latinoameričkih plesova cha cha cha, samba i jive. Koreografiju smo osmislili uz pomoć profesorice. Natjecanje se odvijalo 6. ožujka u dvorani Intersport, Plava Laguna. Osvojili smo drugo mjesto i time postali viceprvaci Republike Hrvatske. Imali smo čast da nam je medalje dodijelila ambasadorica sportskog plesa, Patricia Herceg. Kasnije smo, u neformalnom dijelu programa, imali prilike s njom i zaplesati. Izuzetno smo zadovoljni i sretni zbog plasmana, stečenih iskustava i novih prijatelja.

Riječ profesorice: “Drago mi je da je sportski ples uvršten u jedan od natjecateljskih sportova u sustavu natjecanja Hrvatskog školskog sportskog saveza. Sudjelovanjem su učenici plesači dobili priliku izraziti svoju kreativnost sklapanjem plesne koreografije i pokazati umijeće svoje plesne tehnike naučene u plesnim klubovima. Također je to prilika i za učenike koji se inače ne bave nekim sportom da se uključe u sportski ples. U sustavu natjecanja zadatak im je bio osmisliti i otplesati grupnu koreografiju, što je dodatno pospješilo socijalizaciju i suradnju učenika unutar plesne grupe. “Miksanjem” različite glazbe učenici su primijenili svoja znanja iz digitalne tehnologije.

Izuzetno sam ponosna na gimnazijske plesače. Tijekom drugog dijela zimskih praznika svakodnevno su boravili u školi po nekoliko sati radeći ono što najviše vole kroz najljepši dvoranski sport. Zadatku su pristupili gotovo profesionalno i na divan način predstavili svoju školu, grad i županiju na državnom natjecanju.”

Mia Ban, 2.b

Komentari