Na Državnom natjecanju u badmintonu održanom 24. i 25. studenog 2021. u Poreču sudjelovale su muška i ženska ekipa Gimnazije “Fran Galović”. Mladići (Domagoj Svržnjak, David Benaković, Karlo List i Borna Vazdar) nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale, izgubivši u grupnoj fazi natjecanja od, kasnije trećeplasirane, ekipe Elektrostrojarske škole iz Varaždina. Djevojke (Anja Matovina, Nika Matovina, Linda Terzić i Ana Vondraček) uspješno su svladale sve protivnice te osvojile prvo mjesto. Zamolili smo Lindu Terzić da nam iznese svoje dojmove s natjecanja:
Ove godine natjecanje je održano ranije nego inače, općenito sve se brzo odigralo. Unutar mjesec dana održalo se školsko te županijsko natjecanje, a nakon toga i državno. To je značilo i manjak vremena za pripremu, no odlučile smo dati najbolje od sebe. Na kraju se trud isplatio. Osim odličnoga uspjeha – prvoga mjesta u državi! – kući smo ponijele iskustvo te uspomene. Same nismo očekivale toliki uspjeh, mislile smo da ćemo drugog dana putovati natrag. Razlog tomu bila je dosta teška grupa i protivnici. Ipak smo ih uspjele nadjačati i sreći nije bilo kraja. No tek onda počinjala je prava borba. Posebno smo bile napete zbog finala, bile smo odlučne u tome da ćemo se potruditi dati najbolje, osjećala se napetost, a pomalo i strah. Uz navijanje i podršku suigračica te mentora uspjele smo se popeti na posljednju stepenicu. Prvo mjesto pripalo je nama i zlatna medalja našla se u našim rukama.
Sportski dio natjecanja popratilo je međusobno druženje u hotelu koji  nas je, blago rečeno, oduševio, a najviše smo uživale u ponudi restorana. Moglo se naći za svakoga ponešto. Osim toga isprobale smo i bazen te teretanu koju hotel nudi. Pri povratku kući veselje i ponos nisu se mogli izmjeriti. Jedva smo čekale svoju sreću podijeliti sa svojim obiteljima koje su nas cijelo vrijeme bodrile. Zahvalne smo što smo dobile priliku pokazati rezultate truda uloženog na treninzima i što smo uspjele predstaviti našu županiju i školu u najboljem svjetlu. U ovo doba pandemije pravo osvježenje bilo je otići na putovanje i družiti se s ljudima s kojima dijelimo interese te na kraju krajeva odmjeriti snage. Sreća je riječ koja opisuje cjelokupni dojam ovog natjecanja. Najsretnija je bila naša maturantica Anja kojoj je ovo posljednje ovakvo natjecanje u srednjoj školi. Završetkom ovog natjecanja, treninzi i pripreme ne završavaju, još motiviraniji nastavljamo se spremati za iduća natjecanja. Zahvalne  smo na ovome iskustvu i svima onima koji su nam ga omogućili.

Komentari