Ovogodišnja Noć knjige održat će se u potpuno drugačijim okolnostima uvjetovanim pandemijom i nemogućnošću da uživo obilježimo Svjetski dan knjige (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).
Obilježit ćemo ju u virtualnom izdanju od 23. travnja do 30. travnja 2021., i to pod motom misli F. M. Dostojevskog Kada je bogatstvo izgubljeno – ništa nije izgubljeno, kada je zdravlje izgubljeno – skoro sve je izgubljeno.
S obzirom na to da vrijeme u kojemu živimo ni po čemu nije vrijeme kakvo želimo i u kojemu osjećamo sigurnost, knjige su jedini oslonac koji nam može pružiti utjehu, lijek koji nas može ozdraviti i pomoći nam da pronađemo smisao u nekoj drugoj stvarnosti koja je ugodnija i sigurnija od ove u kojoj živimo. Kako bismo lakše prihvatili nedaće vremena koje utječu na našu svakodnevicu, kako bismo sačuvali mentalno i svako drugo zdravlje, u knjigama smo potražili lijek, savjet i odgovore na sva pitanja s kojima nas stvarnost neprestano suočava.
Učenici Gimnazije „Fran Galović“ kreativno osmišljenim radovima priključili su se obilježavanju Noći knjige.
Riječ je uglavnom o videouratcima u kojima je zanimljivo prikazano kako knjiga može biti lijek, spas u vremenu u kojemu živimo, recept za pronalaženje odgovora i smisla, put od zla k dobrome, od krivice k pravdi, od pogrešnoga k istinitome, od noći ka danu. (Victor Hugo)

Poveznica: Digitalni plakat

Poveznica: Videouratci učenika

Komentari