Zajednički projekt triju škola

U školskom holu od srijede možete pogledati plakate napravljene prema kalendaru koji su izradili učenici triju škola: naše gimnazije, OŠ „Braća Radić“ i OŠ Ivanec.

Kako je došlo do suradnje?

Hrvatsko Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika, prema kratici njemačkog naziva Društva najčešće nazivano KDV, pokrenulo je projekt u suradnji s Njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu.  Projekt se službeno zove „Osnaživanja njemačkog jezika u obrazovnoj vertikali hrvatskog obrazovnog sustava“. Što to zapravo znači? Po dvanaest učenika triju škola naše Županije dobilo je zadatke da obradi šest tema koje možete iščitati iznad naziva tekstova. U jednoj grupi bile su zastupljene sve tri škole. Sastali smo se, razgovarali o mogućim temama i o načinima kako iz prikazati. Učenici su sami odredili tko će se baviti pisanjem tekstova, a tko će fotografirati, crtati, praviti kolaže. Određeni su rokovi i načini međusobnog komuniciranja. I radovi su počeli pristizati još krajem 2019. godine. Plan je bio do proljeća 2020. skupiti radove i u OŠ „Braća Radić“ organizirati zajedničku izložbu na kojoj bi se odabrali radovi za kalendar. Planove je poremetio COVID-19, ali radovi su ipak skupljeni, no izložba nije mogla biti organizirana. Unatoč tome kalendar je tiskan, a rezultat možete pogledati u holu.

U izradi materijala za kalendar sudjelovali su naši učenici Viktor Krušelj, Leonarda Jurendić, Jakov Pavleković, Matea Kapetanić, Ivona Kutičić, Marija Havaić, Erin Cikoš-Ivašković, Katarina Krstanović, Luka Plazek, Marta Mesarić, Enya Sever i Nicole Ganžulić Balaško. Svima velika hvala na uloženom trudu! S učenicima je radio profesor Neven Kekez.

Komentari