U ožujku je krenula je tradicionalna sadnja stabala u okviru projekta Gimnazijsko drvo, ovaj puta u suradnji s akcijom sadnje na državnoj razini “Zasadi drvo, ne budi panj!”.

Učenici 3.g i 3.c razreda zasadili su dvije voćke breskve i jednu lijesku, u suradnji sa djelatnicima Komunalca, na području bazena Cerine u Koprivnici. Pritom su usvojili savjete djelatnika Komunalca koji se sadnjom i održavanjem bave profesionalno, snimili video kako se sadi stablo te istražili podrijetlo voćaka koje sade.

Nudimo Vam nagradu u obliku besplatnog dvodnevnog izleta s Mladim planinarima GFG!

Zadatak je prevesti dvije latinske izreke vezane uz voćke koje smo posadili. Izreke ćete naći u video materijalu o sadnji voćaka. Prijevod pošaljite u microsoft teams aplikaciji voditelju Mladih planinara GFG, nastavniku Zoranu Pintariću. Nagradu osvaja učenik koji prvi točno prevede i pošalje izreke.

U sadnji voćaka i izradi video materijala sudjelovali su: Petar Srbiš, Šimun Šabijan, Ivo Mijatović, Nera Vrtiprah, Gabrijela Horvat i Bruno Dević. Organizacijski im je pomogao Zoran Pintarić, nastavnik geografije. Zasađena stabla mapirati ćemo u našoj bazi: https://treemapper-gfg.web.app/.

Poveznica na video:

Sretno!

Zoran Pintarić

Komentari