U suradnji s Osnovnom školom Braće Radić i Obrtničkom školom Koprivnica naši gimnazijalci sudjelovali su na natjecanju III. Kroatische CLIL Robotik Meisterschaft. Natjecanje se provodi već treću godinu zaredom i prioritet u natjecanju njemački je jezik i programiranje robota.

Učenici koji su predstavljali gimnaziju učenici su 1.d razreda: Leon Matulec i Domagoj Svržnjak.

Zbog epidemioloških mjera natjecanje je održano na drugačiji način – online. Učenici su dobili temu Kroatien und Deutschland im Jahr 2050: Welche Rolle spielen Roboter? (Hrvatska i Njemačka u 2050. godini: Koju ulogu imaju roboti?).

Učenici su na navedenu temu morali napisati sastavak i predstaviti ideju u videozapisu. Prema pravilima i uputama natjecanja morali su i programirati robota: napisati program, snimiti video s onim što robot radi i poslati sve odboru za natjecanje. Natjecanje je trajalo do 20.prosinca 2020., kada su morali poslati gotove materijale.

Pripremajući se za natjecanje, učenici su jednom posjetili osnovnu školu te su u našoj školi održali 3 radionice u kojima su savladali programiranje robota i pripremili video za natjecanje.

Mentorica za njemački jezik je prof. Kristina Kolarić Varga, a za programiranje prof. Petra Žiga. Poseban doprinos kod izrade videa imao je Karlo Đukin, učenik 4.d razreda te mu na tome zahvaljujemo.

Kako su izgledali naši videouradci,  možete pogledati na linku:

 

Učenici su osvojili 4. mjesto! Čestitamo na uspjehu i nadamo se da ćemo se na sljedećem natjecanju vidjeti uživo.

Komentari