Volonteri gimnazije “Fran Galović” Koprivnica pokreću akciju prikupljanja pomoći za ljude pogođene potresom u široj okolici Petrinje, Siska i Gline. Akcija se zbog epidemije i mjera opreza odvija na nešto drugačiji način od uobičajenih oblika aktivnosti.
Svi zainteresirani za doniranje robe i stvari potrebnih ljudima u pogođenim krajevima mole se da svoju donaciju pripreme kod kuće. Pripremljene stvari će pokupiti s kućnoga praga volonteri i odvesti na razvrstavanje i pripremu za prijevoz do ugroženih. Prikupljanje na kućnom pragu će se odvijati 07. i 08. siječnja od 8 do 17 sati. Javite se na telefon: 098 1895 160 i ostavite adresu i broj telefona.

Svi koji su u mogućnosti sami dostaviti svoju donaciju moći će to učiniti na dan 08. siječnja 2021.g. u dvorištu gimnazije sa parkirališne strane od 08. do 17 sati. Donirane stvari će preuzeti volonteri na daljnju obradu. U koordinaciji s ravnateljima i kolegama i kolegicama škola u pogođenom području, naš cilj će biti određena manja sredina u kojoj je ili matična ili veća područna škola. Zato su nam potrebne i školski pribor i materijal za djecu i mladež. Sve je dobro došlo i naći će svoju primjenu.
Zbog ove situacije, volonteri će primati i donacije u hrani s duljim vijekom trajanja, a koje će se distribuirati potrebitima na području rečenog mjesta. Zahvaljujem se svima koji će pomoći nama da pomognemo njima! Orijentacije radi navodimo i trenutni popis potrebnih stvari Crvenog križa niže u tekstu.

Komentari