projekt

„There is no plan(et) B – Can renewable energies flight climate change?“ naziv je novoodobrenog Erasmus+ KA229 projekta u našoj školi u koji smo se uključili na poziv njemačkih koordinatora. Uz koordinatorsku školu iz Ahausa (Njemačka), tu su još i partnerske škole iz Kavale (Grčka), Lixe (Portugal) i Funchala (Madeira, Portugal).
Projekt je započeo 1. rujna, a njegov je planirani završetak 31. kolovoza 2022. Ukupna vrijednost projekta iznosi 128 971 eura, od čega se 31 536 eura odnosi na našu školu.  I u ovome projektu, kao i u projektu „UMBRELLA“, bavit ćemo se klimatskim promjenama, ali ovaj put s naglaskom na obnovljive izvore energije. U dvogodišnjem razdoblju učenici i nastavnici istraživat će različite vrste obnovljivih izvora energije i udio njihova korištenja u lokalnim zajednicama i regijama, ispitivat će svijest građana o klimatskim promjenama, propitivati mogućnosti djelovanja u društvu, terenski obilaziti i upoznati primjere obnovljivih izvora energije u lokalnoj sredini, fotodokumentirati prirodne ljepote koje bi posebno trebalo poštedjeti od klimatskih promjena, istraživati politiku EU-a o klimatskim promjenama i još mnogo toga. Osim  provođenja projektnih aktivnosti i odlaska na fizičke mobilnosti u partnerske države (čim to epidemiološke okolnosti dopuste), vrhunac ovoga projekta bit će odlazak najzaslužnijih učenika u sjedište Europskog parlamenta gdje će biti aktivni sudionici diskusije na temu obnovljivih izvora energije u zemljama Europske unije.

Dragi učenici, ako još niste čuli za ovaj projekt, a zainteresirao vas je, dobrodošli! Pozivamo vas da se uključite svojim javljanjem nekom od profesora u „NO PLAN B“ timu koji čine Zvonimir Treščec, Sanja Suton, Ana-Marija Martan i Maja Maček Treščec. Veselimo se suradnji s vama.

Uime „NO PLAN B“ nastavničkog tima,

 

Maja Maček Treščec

 

 

 

Komentari