U četvrtak 13. veljače udruga Mamuze u Kulturno kreativnom centru Pixel organizira putopisno predavanje Zdenka Nađa Tri kotača sreće.

Projekt Tri kotača sreće Zdenko je započeo 2018.godine s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države gdje je u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama spojio zapadnu i istočnu obalu, San Francisco i New York, ovim putopisnim predavanjem opisat će vam vlastiti doživljaj te ogromne države. Jesu li Amerikanci pretila nacija s cijelim arsenalom oružja u vlastitom domu? Kakav je osjećaj u pustinjama Ute ostati bez vode? Oduzimaju li američki nacionalni parkovi dah? Kamo idemo i zašto na pogrešnom skretanju susrećemo prave ljude koji nas usmjere dalje? Koje su granice naših fizičkih i psihičkih mogućnosti i što znači osjetiti istinsku slobodu… samo su neka od mnogobrojnih pitanja. Priče s putovanja upotpunjene su jedinstvenim slikama i video materijalom.

O Zdenku: Rođen 1992.godine u Našicama, polaznik osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici. Nakon slučajno obranjenog penala u nogometnoj utakmici, ekipu NK Papuka dovodi u polufinale županijskog kupa gdje fenomenalnim obranama protiv NK Pitomače dobiva poziv u školu nogometa NK Koprivnice. Svoju zlatnu ulaznicu ne koristi, ali uspješno završava srednju školu u Koprivnici, smjer farmaceutski tehničar. Nakon jednog semestra, bez usvojenih radnih navika napušta studij kemije i traži posao u struci. Od 2014. godine zaposlenik ZU ljekarne Plantak u Slatini. Od 2015.godine strastveni je biciklist, do sada je obišao veliki broj europskih zemalja (Austrija, Njemačka, Nizozemska, Makedonija, Slovačka…). Od putovanja izdvaja svoja dva projekta: 2017. projekt na dva kotača – od Donje Pištane do Amsterdama ležećim biciklom ljubičaste boje. 2018. Pokreće projekt Tri kotača sreće: svijet kao jedno. Dijete sa sela, najmlađi od troje djece mame Jelice. Strastveni sanjar i pokretač, čovjek s nedovoljno discipline, veliki ljubitelj tišine i deranja u vjetar iz sveg glasa na nepreglednim područjima kugle zemaljske. O svojim putovanjima kaže:
”Ne postoji dovoljno velik problem u životu kojeg jedna duga vožnja u nepoznato ne može riješiti.”

”Ako mogu birati, moj odabir je dalje pedalirati.”

„Izgleda da sam opet krivo skrenuo na pravi put.”

 

Predavanje je besplatno, a počinje u 20 sati.

Komentari