dav

Hrvatski školski sportski savez je u četvrtak 19. prosinca 2019. godine u 14:30 sati u hotelu Aristos, svečano dodijelio nagrade zaslužnim školskim sportskim djelatnicima te školskim sportskim društvima koji su ostvarili najbolje sportske rezultate u školskoj godini 2018./2019. Za utvrđivanje najboljih školskih sportskih društava bodovale su se pobjede na državnim školskim sportskim natjecanjima, nastupi i uspjesi na međunarodnim školskim sportskim natjecanjima, provođenje programa Univerzalna sportska škola i Vježbaonica te sudjelovanje u projektima Vrtim zdravi film, Školski plesni virtualni show i Školski sport i olimpijski pokret. Poredak u kategoriji školskih sportskih društava srednjih škola Republike Hrvatske je

Sljedeći:

  1. ŠPORTSKA GIMNAZIJA – ZAGREB
  2. GIMNAZIJA FRAN GALOVIĆ – KOPRIVNICA
  3. GIMNAZIJA TITUŠA BREZOVAČKOG – ZAGREB

U trenutku primitka dopisa o dodjeli nagrade u Gimnaziji smo se osjećali izrazito ponosno i sretno. Biti drugi u državi između 86 srednjoškolskih školskih sportskih društava je izniman uspjeh. Gimnazijskim sportašima je to pošlo za rukom već treći puta. Naime, 2013. godine su bili treći, a 2016. godine također druga, a ove godine im je nedostajalo samo 6 bodova da sjednu na tron.

Na državnim prvenstvima ukupno je nastupilo 99 gimnazijska sportaša u čak 11 sportova i postigli su slijedeće rezultate:

Rukomet (djevojke) – 1. Mjesto

Tena Petika, Ana Sikavica, Elena Popović, Gabriela Vrabec, Nika Strahija, Vita Domjan, Lea Jurić, Hannah Vuljak, Lana Brkić, Karla Paleka, Lucija Jandrašić, Ines Kolar, Klara Peričević i Patricija Firšt. Mentor: Mario Požgaj, prof.

Futsal (mladići) – 2. Mjesto

Ivan Azenić, Arijan Brković, Dorian Jakupak, Tomislav Janeš, Fran Kožarić, Nikola Lajnesek, Luka Liklin, Davor Sinjaković, Lovro Šarlija, Antonio Trumpić i Lovro Županić. Mentor: Ranko Gojković, prof.

Kros (mladići) – 4. Mjesto

Marko Gregurec, Albert Rušak, Antonio Trumpić i Erik Erdelji. Mentor: Filip Šalamon, prof.

Košarka (djevojke) – 4. Mjesto

Ema Cik, Jelena Triplat, Dora Kovačić, Doris Hegedušić, Sara Delimar, Katarina Kristanović, Matea Kapetanić, Melani Granželić, Vanda Žauhar-Henezi, Klara Šerbetar, Anja Čavljak, Sara Sušenj i Lucija Jandrašić. Mentor: Ranko Gojković, prof.

Košarka (mladići) – 7. Mjesto

Martin Vedriš, Matija Gerić, Filip Briški, Ivan Kuzmić, Luka Kuzmić, Matej Igrić, Tadej Šenvald, Lovro Relja, Adi Stajku, Tomislav Benotić, Ivan Poznić i Florijan Mikor. Mentor: Mario Požgaj, prof.

Rukomet (mladići) – 9. Mjesto

Leon Piskač, Noel Ulajki, Dino Milošević, Fran Friščić, Benedikt Lazar, Patrik Ivačić, Marko Žarić, Kristian Vlašić, Fran Kosmač, Fran Piskač i Karlo Sabolič. Mentor: Marina Tomac-Rojčević prof.

Odbojka (mladići) – 9. Mjesto

Fran Bedeković Arnaut, Ivan Gajari, Matija Gerić, Matej Igrić, Dorian Jakupak, Jakov Jug, Dorian Komljenović, Fran Kožarić, Florijan Mikor, Jan Stunja, Luka Šoštarić, Antonio Valent i Martin Vedriš.Mentor: Filip Šalamon, prof.

Stolni tenis (djevojke) – 9. Mjesto

Ana Krupski, Barbara Čižmešija, Mirta Strbad i Anamarija Vugrin. Mentor: Filip Šalamon, prof.

Badminton (djevojke) – 9. Mjesto

Tamara Gašparić, Ana Krupski, Anja Matovina i Irma Wolf. Mentor: Miroslav Samardžić, prof.

Badminton (mladići) – 9. Mjesto

Leon Bedeković Arnaut, Karlo Hlevnjak, Matej Igrić i Luka Kovač. Mentor: Miroslav Samardžić, prof.

Atletika (mladići) – 12. Mjesto

Martin Vedriš, Albert Rušak, Marko Gregurec, Davor Sinjaković, Benedikt Lazar, Matija Gerić, Filip Štritar, Luka Liklini Fran Bedeković Arnaut. Mentor: Mario Požgaj, prof.

Osim državnih natjecanja gimnazijski sportaši su postigli i izvrsne rezultate na gradskim i županijskim natjecanjima. U tim natjecanjima sudjelovalo je još 40 učenika.

Atletika (djevojke) – 2. Mjesto (Županija)

Dorotea Čvagić, Sara Delimar, Patricija Firšt, Petra Ivković, Patricija Jagustin, Ines Kolar, Kaja Sertić, Tena Šaško i Hannah Vuljak.Mentor: Marina Tomac-Rojčević prof.

Kros (djevojke) – 2. Mjesto (Županija)

Sara Delimar, Ines Kolar, Hannah Vuljak i Nika Strahija. Mentor: Marina Tomac-Rojčević prof.

Odbojka (djevojke) – 2. Mjesto (Grad)

Dorotea Ćvagić, Sara Delimar, Anja Rojčević, Ines Kolar, Anja Marković, Kaja Sertić, Tamara Bogdan, Jelena Triplat, Mirta Strbad, Ana Uremović, Leonarda Jurendić, Nensi Glavnik, Gabriela Mikulec, Laura Pavešić. Mentor: Marina Tomac-Rojčević prof.

Futsal (djevojke) – 2. Mjesto (Grad)

Mentor: Ranko Gojković, prof.

Stolni tenis (mladići) – 2. Mjesto (Grad)

Mentor: Filip Šalamon, prof.

Što uvijek skromni i samozatajni učenici sportaši sami kažu o ovom vrijednom uspjehu saznali smo iz popularnog gimnazijskog lista FRANZINE.

Lana Brkić (rukometašica)

“Muška i ženska ekipa sudjelovale su na državnom natjecanju u Poreču. Dečki su u grupi izgubili od kasnije pobjednika Senja, a pobijedili su ekipu iz Siska i na žalost, ispali iz daljnjeg natjecanja dok su rukometašice bile prve u skupini. Pobijedile su sa velikom razlikom ekipe Siska i Senja. U četvrtfinalu su pobijedile ekipu GOŠK-a iz Varaždina, a u polufinalu su također slavile nad ekipom Kamenjak iz Crikvenice. Tako su rukometašice došle do finala i velikom pobijedom nad ekipom Mladosti iz Ivanjić Grada  osvojile prvu zlatnu rukometnu medalju u povijesti Gimnazije “Fran Galović”

Sara Sušenj (košarkašica)

“Osjećaj se bio fantastičan zbog plasman na državno. Na natjecanju smo dobro igrale, zabavljale se i odlično provele zbog složne ekipe i lijepe atmosfere.”

Albert Rušak (atletičar)

“Na državnom natjecanju iz krosa bilo je vrlo dobro, lijepo smo se proveli. Trudili smo se i završili četvrti. Puno smo trenirali za kros i nadamo se  medalji sljedeće godine.”

Jan Stunja (odbojka)

“Bili smo zadnji u svojoj grupi na državnom natjecanju iz odbojke, nismo imali neku tešku skupinu, ali nismo imali ni sreće. Iskreno, lako smo mogli proći skupinu, ali smo pravili glupe greške. Meni osobno je bilo lijepo iskustvo i definitivno spremamo ekipu koja dolazi ponovno do državnog sljedeće godine.”

Leon Bedeković Arnaut (badminton)

“Svoju ljubav prema badmintonu otkrio sam još u osnovnoj školi. Natjecanje je prošlo izvrsno, iako nismo postigli značajni rezultat, ipak smo se plasirali na državno natjecanje i odsjeli u najljepšem hotelu što je upotpunilo dojam.”

Evo što o uspjehu kažu profesori mentori sportaša na natjecanjima i ravnatelj škole.

Bila mi je iznimna čast i zadovoljstvo trenirati i nastupati na Državnom natjecanju sa jednom od najboljih generacija sportaša naše škole.Puno smo trenirali sa futsal ekipom i rezultat nije izostao,ali nažalost u sportu vas mora malo i sreća pomaziti da bi se ostvario vrhunski rezultat. Ovaj put povrede igrača su nas udaljile od prvog mjesta i zasluženo smo osvojili drugo mjesto.I ženska košarkaška ekipa je imala zapažen rezultat i za nijansu je izgubila medalju.Imali smo najmlađu ekipu u finalu i neizvjesnost je trajala do zadnjih sekundi ali neiskustvo je presudilo.Djevojke su dale sve od sebe i držalo nas je jedno veliko zajedništvo koje je prisutno kod svih sportaša naše škole. Imamo odličnu suradnju sa lokalnim sportskim klubovima koju ćemo nastaviti i u buduće i veseliti se novim njihovim i našim uspjesima.Pored sportskih natjecanja u našoj školi provodimo i program “Vježbaonice” kojim omogućavamo vježbanje učenicima koji su manje fizički aktivni. Ciljevi programa su : poboljšanje zdravstvenog statusa učenika,stvaranje zdravih životnih navika,povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću,stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti,uključivanje što većeg broja učenika,prvenstveno onih koji nisu uključeni u sustav sportskih klubova,u organizirane školske sportske aktivnosti,zadovoljavanje učenikovih potreba za igrom,kretanjem,druženjem,istraživanjem i podizanjem broja sati rada ŠSD-a kroz školske sportske aktivnosti.

Ranko Gojković, prof. 

Damir Radaković, prof. 

Marina Tomac-Rojčević, prof. 

“Uvijek smo imali jako dobrih generacija sportaša, ali ovaj puta smo najbliže samom vrhu.Svi sportaši su ove godine dali svoj maksimum i do zadnje sekunde su se borili za boje naše gimnazije. Učenici su bili izrazito motivirani za uspjeh u svakom sportu. Iako smo mala sredina nasuprot  Zagreba, Splita ili Osijeka, imamo izrazito jak sportski druh. Velika sreća je i suradnja sa lokalnim sportskim klubovima koji svojim iznimnim radom pomažu u pripremi naših učenika. Kao razrednik maturanata opće gimnazije za sportaše izuzetno sam ponosna jer od ukupno 23 učenika, 14 ih je sudjelovalo na državnom prvenstvu u čak 5 sportova. Kao kinezilogu, zaista mogu reći da mi je čast i veselje raditi sa ovakvim mladim ljudima. “

Filip Šalamon, prof. 

Još jedna godina počastila nas je sa iznimno vrijednom i talentiranom generacijom Koprivničkih sportaša. Njihova marljivost, skromnost i trud potiću nas da i sami hodamo u tom smjeru. Svima želim puno sreće.

Mario Požgaj, prof. 

Želja za uspjehom, sportski duh i timski rad filozofija je kojom se vodimo kako bi školu i školski sport promovirali u najboljem svjetlu. Učenici su to shvatili ozbiljno pa već tradicionalno postižu odlične rezultate u popularnim sportovima i njihovim disciplinama. Svakodnevnim radom na satu tjelesne i zdravstvene kulture, kao i izvannastavnim aktivnostima učenici pokazuju želju,  “grizu” kako bi izborili mjesto u sastavu ekipe koja je reprezentant pojedinog sporta. Kratka je to vizija kvalitetnog rada koja se pokazala uspješnom i koja zasigurno ima svijetlu budućnost. Stoga, naprijed i samo jako! 🙂

Miroslav Samardžić

Začeci badmintona kreću od dolaska u prostore nove zgrade 2007. godine. U Koprivnici tada nije bilo škole badmintona te je Gimnazija bila jedino mjesto u gradu na kojem su učenici imali priliku naučiti osnove ovog sporta i natjecateljski igrati badminton. Od sramežljivih početaka sa slabim rezultatima badminton je postao prepoznatljiv gimnazijski sport okićen mnogim uspjesima i medaljama s državne razine Natjecanja. Tako je i prošle godine naša ekipa sudjelovala na državnom Natjecanju, a većinu ekipe činili su učenici koji su sve što znaju o badmintonu naučili tijekom gimnazijskog školovanja. Svake godine motiviram učenike da se uključe u rad gimnazijske badmintonske skupine, da sudjeluju u borbi za glavnu nagradu, pravo da zauzmu svoje mjesto na plakatu koji će krasiti zid slavnih badmintonaša.

Vjekoslav Robotić, mr.sc.

Koristim prigodu da čestitam svojim učenicima i profesorima GFG-a na ovom prestižnom rezultatu. Kad ste drugi u konkurenciji preko 400 srednjih škola u RH morate biti ponosni. Posebna zahvalu upućujem županiji i gradu na potpori, donatorima i sponzorima te sportskim klubovima na pomoći i suradnji. Pritom je važno naglasiti da rad nastavnika vezan za izvannastavne aktivnosti nije plaćen te da sve ovisi o motivaciji učenika i nastavnika koja je obostrana. Ovaj rezultat predstavlja kontinuitet u radu našeg Školskog sportskog društva, te opravdava ulaganja u školski sport. Za pretpostaviti je da će zajednica prepoznati vrijednost ovog rezultata koji je najbolji razlog za privlačenje talentiranih učenika u koprivničku gimnaziju te dokaz da smo jedna od najboljih škola u znanju i sportu u RH.

Komentari