Dana 23. prosinca 2019., dok su drugi jedva čekali da pođu na praznike i odmore se od škole, obveza i nastavnika, tri su djevojke, temelj buduće volonterske skupine, odvojile više od 5 sati svojeg vremena ne bi li blagdane učinile ljepšima potrebitim obiteljima u dalekom Ravenu.

Možda se pitate kako to gimnazijalci pomažu potrebitima u Ravenu? To imamo zahvaliti gospodinu Ivanu Pokupecu, vjeroučitelju na tom području, kao i profesorici Gordani Međimorec, koja je našu humanitarnu akciju pretvorila u dašak sreće za nekoliko obitelji s više djece.

Naše mlade volonterke, sve odreda iz 1. c odjela opće gimnazije, Barbara Džendžo, Dora Pavlović i Lorna Zbodulja i same su po prvi puta sudjelovale u ovakvoj akciji, gdje se osobe kojima se pomaže upoznaje oči u oči i u ruke roditelja i djece predaju prikupljena sredstva.

Upitane jesu li možda malo iznenađene onim što su vidjele i razmišljaju li o odustajanju, sve tri su u isti glas rekle da ne odustaju.

Pogledajte kako je to danas bilo i pratite stranicu škole kao i Franzinea, ako ste zainteresirani i sami volontirati!

Poziv će se pojaviti tijekom siječnja 2020. g.

Posebna zahvala ide našemu vozaču, gospodinu Vinku Perošiću, bez kojega mnoge akcije ne bi bile ni približno ovako uspješno sprovedene!

Sretan Božić svima te svako dobro u novoj 2020. g. žele od srca volonteri Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Miodrag Maričić, prof.

Komentari