Kazališni i filmski redatelj Mario Kovač u sklopu projekta Kreativna REakcija za nenasilje održati će trosatnu radionicu boala u koju se možeš uključiti i ti! Cilj aktivnosti je potaknuti mlade na raspravu o razvijanju tolerancije, razbijanju stereotipa, stvaranje kulture mira i nenasilnog rješavanja sukoba. Budi dio u stvaranju društva nenasilja i pritom se zabavi koristeći kazališne vježbe, dijaloge, igre i tehnike.

Aktivnost će se održati tijekom mjeseca studenog, a u njoj može sudjelovati maksimalno 15 učenika neovisno o obrazovnoj godini.  Prijaviti se možeš zapisivanjem na upisnu listu na vratima školske psihologinje (1-012). O konkretnom vremenu održavanja bit će naknadne obavijesti.

Što je forum-kazalište?
Kazalište potlačenih ili forum kazalište je interaktivna kazališna forma gdje angažirana publika putem dijaloga i intervencija na sceni pronalazi rješenja prezentiranih društvenih problema (u ovom slučaju – nasilja). Ne traži se “pravo” ili “idealno” rješenje, već je cilj istražiti što više mogućnosti. Formira se slobodan aktivistički proces koji se sastoji od niza radionica, kazališnih vježbi, dijaloga, igara i tehnika kroz koje se oblikuje predstava.

Komentari