Izvrsnost profesorica matematike koprivničke gimnazije Marine Furkes, Bojane Habek i Marine Njerš prepoznata je od krovnih institucija za odgoj i obrazovanje, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Profesorice Furkes i Habek ušle su u 510 najboljih hrvatskih učitelja i nastavnika u prošloj školskoj godini te će u subotu, 5. listopada primiti nagradu za izvrsne rezultate, a profesorica Njerš ponovno je izabrana u zvanje profesorice savjetnice te će u petak, 4. listopada primiti priznanje na svečanoj promociji.

Marina Furkes sedam godina radi u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica, organizatorica je vrlo uspješne manifestacije Dan za znanost, mentorica je učenicima na školskim, županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima (euroMath). Članica je Stručne radne skupine iz matematike u NCVVO-u. Pokrenula je suradnju s CERN-om, vodi izvannastavne aktivnosti i različite oblike izvanučioničke nastave, sudjelovala je u projektnom timu INTERREG projekta CHEC te je jedna od autorica Erasmus+ projekta MA®TH.

Bojana Habek je tijekom dvanaest godina rada kao profesorica matematike i fizike napredovala u zvanje profesora mentora. Kao i profesorica Furkes, mentorica je učenicima na natjecanjima u Hrvatskoj i izvan nje. I ona sudjeluje u projektu MA®TH. Članica je Udruge mladih koprivničkih matematičara u kojoj je jedna od organizatorica ekipnog natjecanja Mathema u Koprivnici, kao i stručnometodičkog skupa Matematički motivi. Predavačica je na Županijskim vijećima učitelja i nastavnika matematike.

Marina Njerš dvadeset godina radi u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike, mentorica učenicima na natjecanjima, studentima i pripravnicima u nastavi. Pokretač je gimnazijskog projektnog tima te uspješno koordinira i sudjeluje u eTwinning, Comenius, Erasmus i INTERREG projektima. Trenutno sudjeluje u desetak projekata. Idejna je začetnica Centra izvrsnosti u Koprivnici te kao članica Udruge mladih koprivničkih matematičara organizatorica natjecanja Mathema u Koprivnici i skupa Matematički motivi. Koordinatorica je natjecanja Klokan bez granica i članica Županijskog povjerenstva iz matematike. Autorica je brojnih stručnih članaka, digitalnih obrazovnih sadržaja, udžbenika iz matematike te predavačica i voditeljica radionica na županijskim, međužupanijskim i državnim skupovima. Članica je Stručne radne skupine iz matematike u NCVVO-u te radi kao asistentica na Sveučilištu Sjever.

Profesorice, kad nisu u školi ili udubljene u matematičke zadatke, slobodno vrijeme provode u krugu svojih obitelji. Prof. Habek igra igrice ili gleda serije, prof. Furkes putuje svijetom, a prof. Njerš pleše u folklornom društvu ili glasno navija na maksimirskom sjeveru.

Komentari