Danas su u Kinu „Velebit“ maturantima Gimnazije „Fran Galović“ uručene maturalne svjedodžbe. Ravnatelj Vjekoslav Robotić u kratkom je obraćanju čestitao mladima i rekao im da imaju razloga za ponos i samopouzdanje. Svečanosti su prisustvovali razrednici i profesori te obitelji maturanata.

Iako je ovogodišnja državna matura bila nemoguća misija za više od osam tisuća maturanata, naša se škola može pohvaliti lijepim rezultatima.

Najuspješnije na ispitu iz Hrvatskoga jezika bile su Lana Varga (4. b) i Marija Novoselec (4. d) s 91,67 posto riješenim ispitima.

Ispit iz Engleskoga jezika najbolje je napisao Bartol Kekez (4. a), i to s točnošću od 97,83 posto.

U Matematici je najbolji bio Tomislav Čelik (4. d) riješivši 95 posto zadataka ispita na A razini i zauzevši 54. mjesto u generaciji.

Gledajući ukupan rezultat s obzirom na obvezne i izborne predmete, najuspješnija je koprivnička gimnazijalka na državnoj maturi Morana Dominković, učenica 4. d razreda. Iz svih predmeta – triju obveznih, i to na A razini, te izbornih Kemije, Fizike i Biologije – dobila je petice! Osim toga Morana je 18. u generaciji iz Biologije i 47. iz Kemije, što je uistinu vrijedno istaknuti.

U izbornim predmetima posebno je uspješna bila Dubravka Težak (4. e) koja je 12. u generaciji iz Francuskoga jezika. Među najboljim su gimnazijalcima osim spomenutih i Kristijan Gaži, Lovro Krapinec, Marko Đukin, Igor Šijak i Emilija Sinjeri.

Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i želimo im uspjeh na studiju i u životu!

Komentari