Piše: Lovro Šarlija, 4. f

Futsal ekipa koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ ovog je tjedna u Poreču nastupila na Državnom školskom prvenstvu u futsalu. Koprivnički gimnazijalci pod vodstvom profesora tjelesne i zdravstvene kulture Ranka Gojkovića osvojili su drugo mjesto i tako koprivničku gimnaziju predstavili u najboljem svjetlu.

Gimnazijalci su pobjedama protiv Srednje škole Koprivnica (5 : 0) i Obrtničke škole Koprivnica (2 : 1) izborili nastup na Županijskom školskom prvenstvu u futsalu gdje su nadmoćno pobijedili Strukovnu školu Đurđevac s visokih 12 : 1 i Srednju školu Križevci s 13 : 1 te tako izborili nastup na Državnom školskom prvenstvu u futsalu.

Ždrijeb ih je smjestio u grupu F zajedno s Drugom gimnazijom Varaždin i Srednjom školom Isidora Kršnjavog iz Našica gdje su osvojili prvo mjesto i izborili nokaut fazu. U prvoj utakmici na prvenstvu pobijedili su Drugu gimnaziju Varaždin rezultatom 4 : 1, a pogotke su postigli Sinjaković, Brković, Liklin i Šarlija. U ključnoj utakmici za prolaz skupine s visokih su 9 : 0 pobijedili Srednju školu Isidora Kršnjavog iz Našica, a pogotke za Gimnaziju „Fran Galović“ postigli su Liklin, Azenić (3), Tumpić (2) i Sinjaković (3).

U četvrtfinalu natjecanja čekao ih je ovogodišnji favorit za osvajanje natjecanja – Srednja škola „Ban Josip Jelačić“ iz Zaprešića predvođena malonogometnim haklerima. Uporni koprivnički malonogometaši uspjeli su s 2 : 1 pobijediti i izbaciti Zaprešićane, a pobjedonosne pogotke postigli su Sinjaković i Brković.

Polufinalnu utakmicu koprivnički gimnazijalci igrali su protiv Geodetske srednje škole iz Zagreba, a nakon što je regularni dio utakmice završio 3 : 3 (pogotke za Gimnaziju „Fran Galović“ postigli su Sinjaković (2) i Liklin (1), utakmica je otišla u raspucavanje penala. Gimnazija „Fran Galović“ u napetom je raspucavanju slavila s 3 : 2, a precizni s bijele točke bili su JanešLiklin i Brković.

U finalu natjecanja Gimnazija „Fran Galović“ trofej je tražila protiv Hrvatskog sokola iz Slavonskog Broda. Nakon što je rezultat u prvom poluvremenu bio 0 : 0, koprivnički gimnazijalci u nastavku su susreta imali nekoliko velikih šansi, a svoju bolju uspjeli su naplatiti u petoj minuti drugog dijela. Brković je sjajno odigrao Šarliji koji uspijeva matirati gostujućeg vratara te dovodi gimnazijalce u vodstvo. Hrvatski sokol ubrzo je izjednačio te nakon velikog broja promašaja gimnazijalaca utakmica na kraju završava pobjedom Slavonaca rezultatom 3 : 1. Sve u svemu drugo mjesto na Državnom prvenstvu u futsalu sjajan je uspjeh za našu školu i naš grad.

Futsal ekipu koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ na Državnom školskom prvenstvu u futsalu 2019. činili su Lovro ŽupanićNikola LajnesekArijan BrkovićTomislav JanešDavor SinjakovićDorian JakupakLovro ŠarlijaLuka Liklin, IvanAzenićAntonio Tumpić i voditelj Ranko Gojković.

FOTO: Ranko Gojković, prof.

Komentari