U subotu, 27. travnja sigurno na svom dnevnom rasporedu nemate konkretnijih planova. Šunke i mladog luka ste se najeli, jaja ste tucnuli, te je vrijeme da dođete u FUNK (prostor kampusa) gdje udruga Rocklive sprema pravu pank poslasticu pod nazivom Pank praznik.

Večer svojim nastupom otvara Fraktura Mozga, iskusni zagrebački bend koji djeluje još od 2002. godine na underground sceni. Opisuje se kao melodični punk rock bend koje je spojila ljubav prema svirkama.

Drugi će nastupiti pulski punk rock bend Antitodor. Još jedan iskusan bend s četiri objavljena albuma koji je karijeru započeo davne 1996. godine. Uz samostalne koncerte, mogu se pohvaliti nastupom kao predrupa mnogim pank velikanima. Svakako treba izdvojiti svirke kada su Antitodor nastupili kao predgrupa velikanima panka poput britanskih G.B.H., zatim grupi Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits, američkim Battalion of Saints (grupa u kojoj je svirao gitarist grupe Discharge) itd.

Za sam vrhunac večeri pobrinut će se Debeli Precjednik, punk rock bend iz Osijeka, osnovan davne 1993., koji slovi kao jedan od miljenika publike. Krasi ih besprijekoran live nastup nošen pozitivnom atmosferom s vrlo jasnim angažmanom kada su u pitanju tekstovi. Tijekom svih ovih godina Debeli Precjednik odsvirao je bezbrojne koncerte i postao je institucija regionalnog melodijskog punk rockaDebeli Precjednik donosi brze, energične i privlačne punk rock pjesme, s prikladnim gitarističkim rifovima i prepoznatljivim vokalima, skakanjem između hrvatskog i engleskog jezika.

Program sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

 

Udruga Rocklive

Komentari