Dana 9. travnja 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata FOI-ja u Varaždinu. U ovom događaju sudjelovali su učenici iz škola diljem Hrvatske, pa tako i učenici Gimnazije “Fran Galović”. Iz naše škole prisustvovalo je 40-ak učenika, a bilo ih je i više zainteresiranih. U 10 sati počeo je program. Dekan Fakulteta pozdravio nas je i održao govor, a zatim nas je prodekanica upoznala s programom Fakulteta koristeći se prezentacijom. Prije dolaska na FOI nisam bila baš informirana o programu i onom što nam Fakultet nudi, no ondje sam čula mnogo korisnih informacija koje su mi ujedno bile i zanimljive, iako znam da ih zasigurno ima još i da ću ih sama morati istražiti. No ipak, da smo išli u takve detalje, mislim da predavanje više ne bi bilo toliko zanimljivo i da bi predugo trajalo. Nakon prodekanice i studenti su imali svoje prezentacije u kojima su nam prikazali razne projekte i izvannastavne aktivnosti kojima se možemo priključiti. Smatram da je izbor stvarno velik i raznolik. Nešto od toga sigurno bih odabrala da se zabavim i družim s ostalim studentima. Nakon toga razgledali smo i upoznali prostor Fakulteta. Pokazali su nam knjižnicu, STEM centar i IoT laboratorij, vidjeli smo neke gadgete koje su oni izumili i mogli smo ih isprobati. Kada su nam sve predstavili, mene su stvarno zainteresirali za studiranje na tom fakultetu, a to sam čula i od svojih prijatelja.

Nakon fakultetskog prostora posjetili smo novoizgrađeni dom za studente koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dom je vrlo lijep i moderan te nam se stvarno svima svidio.

Studentski dom Varaždin
Studentski dom Varaždin

Nakon cijelog obilaska dobila sam želju studirati ondje te sam također ispričala svojoj obitelji o svemu što sam čula i vidjela. Zasad je FOI moj  prvi izbor!

Antonija Hajduković, 3. a

Još fotografija možete vidjeti na službenim stranicama i na Flickr profilu FOI-ja.

FOTO: Filip Tetec, 4. d

 

Izvori fotografija zgrade FOI-ja i studentskog doma:
https://i2.wp.com/regionalni.com/wp-content/uploads/2018/09/FOI.jpg
http://scvz.hr/fotofiles/41_775_domovi.jpg

Komentari