Oko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Estonije, Grčke, BiH i Cipra dolazi u Koprivnicu u petak, 12. travnja 2019. Tada se četvrti put zaredom održava ekipno matematičko natjecanje Mathema u Koprivnici.

Inicijator je natjecanja Udruga mladih koprivničkih matematičara čije su članice profesorice Bojana Habek i Marina Njerš. Natjecanje se održava u OŠ „Braća Radić“ za osnovnoškolce, a u Gimnaziji „Fran Galović“ za srednjoškolce. Natječu se učenici od trećeg razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole. Za najbolje pripremljeni su pehari, medalje i knjige. Cjelodnevna događanja počinju otvaranjem osnovnoškolskog natjecanja u 10 h. Nakon toga se u prostorima multimedije u gimnaziji održava međunarodni stručni skup o obrazovanju i obrazovnim sustavima u Europi. Moderator je profesor Saša Kresojević. Srednjoškolsko natjecanje bit će otvoreno u 13 h u gimnazijskoj sportskoj dvorani.

Natjecatelji će sa svojim mentorima moći razgledati izložbu Tijela oko nas koja je pripremljena u Muzeju grada Koprivnice, a svečano ju je otvorio zamjenik župana gospodin Ratimir Ljubić u srijedu 10. travnja. Izloženi su radovi učenika OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, OŠ „A. N. Gostovinski“ Koprivnica, PŠ Ivana Generalića Hlebine i Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica. Ističu se radovi Origami mozaik Laure Baronić (3. d), Pitagorino stablo i Sierpinski tetraedar učenika 1. e, 2. b i 4. a razreda. Izložena su tijela i plakati koje su izradili učenici 2. g i 3. d razreda.

Marina Njerš, prof.

FOTO: Marina Njerš, prof.

Komentari