Piše: Lara Horvat, 2. e

Učenici Gimnazije „Fran Galović“ koji sudjeluju u projektu Medijska gradionica bili su 1. travnja 2019. u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu. Ondje su ih ugostili profesori Valentina Šinjori i Tibor Bun, voditelji Medijske radionice Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika za Varaždinsku županiju, i učenici koji se školuju za medijske tehničare. Nastavak je to suradnje od 20. ožujka kad su u Koprivnici snimani materijali za emisiju „Izgradi šareno“. Cilj je posjeta bio vidjeti kako funkcionira Prva školska televizija i upoznati proces postprodukcije.

U Elektrostrojarsku školu stigli smo već u osam sati ujutro. Podijelili smo se u grupe da bi sve bilo brže i efikasnije. Jedna grupa uređivala je snimljene materijale, a druga je pomagala voditeljicama Sari Tetec i Patriciji Mihoci da se pripreme za snimanje. Iako je sav materijal snimljen u Koprivnici, voditeljice su trebale najaviti priloge te osjetiti kako je to snimati u profesionalnom „settingu“ sa zelenom pozadinom.

Naši učenici iskusili su kako je uređivati video i vidjeli kakav je posao u režiji. Nakon obroka u školskom restoranu razgledali su školu i bili ugodno iznenađeni viđenim. Pogledali su zatim radnu verziju emisije, no ostalo je još dosta posla koji će odraditi Varaždinci.

U tim dvama posjetima nastala su mnoga prijateljstva kao i nova iskustva.

Komentari