Prošli tjedan, 19. ožujka posjetila su nas djeca Dječjeg vrtića „Tratinčica“, grupa Ribice iz „Zvjezdice“ sa svojim odgajateljicama Marijom Sesvečan i Ivančicom Gabaj. Priredili smo im znanstveno-istraživački i tjelesno-motorički program.

Djeca su prvo u radionici „Vidimo, a ne vidimo“ pod vodstvom profesora Danijela Kolarića promatrala učinke električne i magnetske sile. Naravno, mališani nisu mogli razumjeti, ali su isprobavali „magiju“ djelovanja navedenih sila. Kako su doživjeli pokuse, najbolje pokazuju njihovi izrazi lica na fotografijama.

Nakon pola sata pokusa na red je došao program profesorice Marine Tomac-Rojčević koja im je priredila zabavan sat u dvorani. Tako su se prvo razgibali plesom, zatim zagrijali na poligonu kako bi na kraju odigrali nekoliko štafetnih igara. Pravi natjecateljski duh pokazali su u štafetama jer je glavna nagrada bila cedevita… Naravno, svi su osvojili nagradu.

Sve je završilo s puno osmjeha na njihovim licima i željom da nam se ponovno vrate: bilo u novim posjetima, natjecanjima ili jednog dana kao učenici.

Danijel Kolarić, prof.

FOTO: Danijel Kolarić, prof.

Komentari