Kao i svake godine naša će škola završiti prvo polugodište humanitarnom akcijom za djecu Centra za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“

Vrijedni volonteri koji mjesecima tiho i samozatajno daju poduku djeci u „Svitanju“ pripremljene će pakete, kao i svake godine, predati djeci u ruke u krugu njihovih obitelji. Očekujemo da će se to dogoditi u petak, 21. prosinca, u prijepodnevnim satima.

Pored uobičajenih artikala poput odjeće, obuće, higijenskih potrepština i igračaka ove godine želimo posebno prikupiti dvije stvari koje ta djeca mogu dobiti od gimnazijalaca.

Prošle smo godine osigurali po nekoliko knjiga primjerenih dobi djece iz „Svitanja“, a ove je godine cilj skupiti što više naslova na stranom jeziku. Budući da je engleski najrasprostranjeniji i najveći ga broj učenika uči u školama, svaka slikovnica, knjiga ili crtanka na engleskom je dobrodošla. Drugi najrasprostranjeniji strani jezik jest njemački i ako imate nešto od navedenoga, a nije vam potrebno, djeca „Svitanja“ bit će vam zahvalna.

Pored navedenog cilj nam je skupiti najmanje pet starih stolnih računala koja su upotrebljiva i imaju DVD-čitač. Dosad su osigurana najmanje dva pa ako imate takvo staro računalo ili poznajete nekoga tko ga ima, sad je prilika da učinite dobro djelo. Didaktično-poučne računalne igrice na DVD-ima prikladne za djecu do 12 godina također su dobrodošle.

Učinimo ovogodišnje vrijeme darivanja sretnim i za svu djecu „Svitanja“ i uvedimo najmanje pet obitelji u digitalno doba.

Sve donacije primaju se do 20. prosinca 2018. g. u prostoriji 0/007 tijekom radnog vremena, dakle od 7:00 do 14:00. Ako u prostoriji nema nikoga, slijedite upute za odlaganje koje su na zidovima!

Uime volontera hvala svima!

Miodrag Maričić, prof.

 

 

 

 

Komentari