Nastavljajući već petu godinu projekt „Veseli njemački“ – Fröhliches Deutsch – Gimnazija „Fran Galović“, kao središte za promicanje njemačkog jezika i kulture u našem gradu, ugostila je skupinu „Oblačići“ Dječjeg vrtića „Tratinčica“.

Naši mali gosti, svi uzbuđeni i ustreptali od silnih emocija, obišli su školu i zavirili u nekoliko kabineta. Najviše su ih se dojmili informatički i kemijski kabinet. Posebno je dirljivo bilo kad su naši gosti pozdravljali sve koje su susreli s „Guten Tag“. K tomu se vozili dizalom – Aufzug! Zatim su razgledali Treffpunkt Deutschland, naš specijalizirani prostor za nastavu predmeta Njemački jezik, i sudjelovali u posebno za njih pripremljenoj igraonici. Igraonicu njemačkog jezika vodile su učenice Dea, Lana, Leda i Jelena, sve učenice 3. a odjela opće gimnazije. Uz igre pokreta, djeca su naučila imena pojedinih životinja, kako se predstaviti i pitati drugoga za ime. Naučila su i zahvaliti za pobjedničke darove u natjecateljskim igrama.

Oblačići su nam obećali još jedan posjet, a naša ekipa Veselog njemačkog njih će posjetiti u najskorije vrijeme i provjeriti koliko su od naučenog zapamtili!

Molimo sve nastavnike i učenike Gimnazije „Fran Galović“ da kad vide vrtićarce u zgrade škole naše goste pozdrave na njemačkom i da im odgovaraju na njemačkom! Prilika je za jedne da nešto nauče, a za druge da nešto ponove i provjere u stvarnosti.

Miodrag Maričić, prof.

FOTO: Miodrag Maričić, prof.

Komentari