Nastavlja se višegodišnja tradicija u Gimnaziji „Fran Galović“! Na zahtjevnom natječaju odobren je još jedan međunarodni projekt iz programa Erasmus+ pod nazivom LORESU (Let’s talk about local and regional subjects in school)

Osnovni cilj projekta jest istraživanje lokalnih posebnosti vlastite regije u kulturnom, geografskom i povijesnom smislu te razmjena rezultata istraživanja s partnerima projekta iz četiriju europskih država. Nositelji aktivnosti bit će učenici Geografske i Povijesne grupe vođeni profesoricama Martinom Grgac, Ana-Marijom Martan, Marinom Njerš, Majom Maček Treščec te profesorom Zvonimirom Treščecom. Projekt započinje u listopadu 2018. godine, a prva mobilnost realizirat će se već u siječnju 2019. na egzotične i atraktivne Kanarske otoke. Osim toga učenici i profesori će tijekom dvadesetomjesečnog projekta putovati još i u talijansku Liguriju, poljsku Šlesku te daleku portugalsku Madeiru. U svibnju 2019. bit ćemo domaćini, što će biti prava prilika za promociju Podravine i Hrvatske u europskim krugovima.

Projekt financira Europska unija u ukupnoj vrijednosti od oko 140 000 €. Veselimo se aktivnostima, putovanjima i razmjeni iskustava!

LORESU tim

Komentari