Piše: Magdalena Dedić

Posljednja stanica gimnazijskog obrazovanja svakako bi bila maturalna večer. Došao je red i na nas da se pokažemo u što ljepšem izdanju i zadivimo profesore, obitelj i ostale učenike. Generacija maturanata 2018. godine tako je u petak, na maturalnoj zabavi uputila svoj posljednji pozdrav Gimnaziji (ako ne uzmemo u obzir mature koje nikome nisu drage).

Ove je godine prevladavala plava boja, a brojne su se djevojke odlučile na kombinaciju s hlačama. Dečki su svoju eleganciju i zrelost pokazali uz malu pomoć kravate ili leptir-mašne. Iako je padala kiša, nije nas spriječila da se odlično zabavimo i fotografiramo u što većoj mjeri. Imali smo priliku ušetati u prostoriju sa svojom maturalnom pratnjom te tako učiniti tu večer još svečanijom. Uz živu glazbu, mnogo pića i hrane, plesa i razgovora zabavljali smo se sa svojim kolegama iz Gimnazije i Obrtničke škole. Moram priznati kako mi se koncept maturalne večeri jako sviđa i drago mi je da smo nakon norijade – tijekom koje smo pokazali svoju najluđu stranu – mogli napokon uživati i pokazati se u najljepšem izdanju dosad. Pokazali smo kako su gimnazijalke i gimnazijalci modno osviješteni i dobili mnogo pohvala za stajling.

Iako nas sad čeka najstresniji period u cjelokupnom obrazovanju i početak novog poglavlja u našim životima, vjerujem kako će nam norijada, maturalna, ali i cijelo gimnazijsko obrazovanje ostati u predivnom sjećanju.

Komentari